Κάιρο: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων

Κάιρο: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων Facebook Twitter
0

Την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο πυρπόλησαν διαδηλωτές, αντίπαλοι του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως ανέφερε ο Μαχμούντ Γοζλάν, εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τους εμποδίσουν αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την πίσω πλευρά, να λεηλατήσουν το χώρο και να βάλουν φωτιά. Ωστόσο, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι η πυρκαγιά ήταν περιορισμένη και ότι η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές.

Χθες το βράδυ, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι γύρω από το προεδρικό μέγαρο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Νωρίτερα, ο Μοχάμεντ Μόρσι τόνισε ότι η πολιτική κρίση που πυροδοτήθηκε από την απόφασή του να διευρύνει τις εξουσίες του θα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με τη βία και εξέφρασε τη λύπη του για όσους σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Παρά τις ταραχές, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο, στις 15 Δεκεμβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM