Και ο Νταβούτογλου στον χορό των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων

Και ο Νταβούτογλου στον χορό των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων Facebook Twitter
0

Και ο Νταβούτογλου στον χορό των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων Facebook Twitter
Ο δημοσιογράφος, Μπουλέντ Κενές

 

Την τακτική φίμωσης του Τύπου που εδώ και καιρό εφαρμόζει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθεί πλέον και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Μπουλέντ Κενές, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Zaman”,  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με την κατηγορία της εξύβρισης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται ότι προσέβαλε τον Νταβούτογλου μέσα από σειρά απαξιωτικών tweets, ενώ λίγους μήνες πριν είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 5 μέρες, με τις ίδιες κατηγορίες περί προσβολής, αυτή τη φορά εναντίον του Ερντογάν.

Η υπερασπιστική γραμμή του δημοσιογράφου υποστήριξε ότι το σύνολο των tweets«θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κομμάτι της δημοσιογραφικής δουλειάς και της συνταγματικής ελευθερίας της έκφρασης», ωστόσο ο εισαγγελέας δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση.

Η εξέλιξη προέκυψε σε μία μαύρη ημέρα για τον Τύπο στην Τουρκία, κατά την οποία δύο από τους δημοφιλέστερους δημοσιογράφους της εφημερίδας “Cumhuriyet”  αντιμετωπίζουν την πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης για τις αποκαλύψεις κρατικών μυστικών.

ΠΗΓΗ: ΖΑΜΑΝ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM