Ήττα για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την πρώτη πρόταση για συνολική απόσυρση του Obamacare

Ήττα για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την πρώτη πρόταση για συνολική απόσυρση του Obamacare Facebook Twitter
Getty images
1

Μια πρόταση νόμου που καλούσε για την απόσυρση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστό ως "Obamacare"), βασικό έργο μηνών για τους Ρεπουμπλικανούς, απέτυχε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει, όταν εννιά γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν.

 

Την Τρίτη, η Γερουσία είχε ψηφίσει να ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφιση για την απόσυρση και τμηματική αντικατάσταση του νομοσχεδίου υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά την απουσία συνολικής πρότασης ή νομοσχεδίου. Η πρόταση που απορρίφθηκε ήταν η πρώτη που τέθηκε προς ψήφιση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

 

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς που ανησυχούσαν για την έλλειψη σχεδίου στη θέση του Obamacare, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε μία τροποποίηση που εισήγαγε μια αύξηση 100 δισ. δολαρίων επιπλέον για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κάλυψης υγείας των συνταξιούχων. Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλους τους Δημοκρατικούς και αρκετούς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

 

Στην τελική ψηφοφορία χθες (ξημερώματα ώρα Ελλάδας σήμερα) για την απόσυρση συνολικά του Obamacare, 57 γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον και 43 υπέρ.

 

Εάν το σχέδιο είχε εγκριθεί, θα έφερνε μεγάλες μειώσεις στην κάλυψη υγείας των συνταξιούχων και σε πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης των φτωχών Αμερικανών, και θα μείωνε τις επιδοτήσεις οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.

 

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μία από αρκετές ψηφοφορίες που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, για την απόσυρση ή αντικατάσταση τμημάτων του Obamacare.

 

 

Πηγή: Reuters με στοιχεία από το CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το αστείο είναι ότι με τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο ελληνικά) δεδομένα το Obamacare είναι ένα ανεπαρκές σύστημα ασφάλισης καθώς δεν καλύπτει το σύνολο των Αμερικανών αλλά μόνο ΑΜΕΑ, άτομα τρίτης ηλικίας και οικονομικά ασθενείς. Στις ΗΠΑ ουαί και αλοίμονο αν αρρωστήσεις και δεν έχεις είτε μία πολύ καλή ιδιωτική ασφάλιση ή πολλά λεφτά, κυριολεκτικά σε αφήνουν να πεθάνεις! Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι από τα πιο ακριβά παγκοσμίως (φίλος μου, μου έλεγε ότι μία μαγνητική κοστίζει $6.000!! ενώ για να πας στον οδοντίατρο θες μια μικρή περιουσία, ακόμα και ένας απλός καθαρισμός κοστίζει μερικές εκατοντάδες δολάρια!). Την ίδια στιγμή το σύστημα ασφάλισης είναι από τα πλέον ανεπαρκή, καθώς ουσιαστικά δημόσια ασφάλιση δεν υπάρχει (μία ουσιαστική πρόοδος ήταν το Obamacare το οποίο όπως είπα για τα δικά μας δεδομένα είναι απολύτως ανεπαρκές), και οι Αμερικανοί στηρίζονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κι εκεί, όπως σε όλο τον κόσμο, βρίσκουν παραθυράκια για να μην καλύψουν διάφορες περιπτώσεις. Για να έχεις ασφάλεια που καλύπτει τα πάντα εκεί θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη!Ευρώπη και πάλι Ευρώπη!!!