Ιταλία: Στα 44 έτη πλέον η μέση ηλικία ασθενών με κορωνοϊό - Νέα αύξηση στα κρούσματα

Ιταλία: Στα 44 έτη πλέον η μέση ηλικία ασθενών με κορωνοϊό - Νέα αύξηση στα κρούσματα Facebook Twitter
EPA/MOURAD BALTI TOUATI
0

Αυξάνονται τα περιοριστικά μέτρα σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, όπου συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία, ενώ στα 44 έτη κυμαίνεται πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην χώρα, αποφασίστηκε από ερχόμενη Δευτέρα η κεντρική περιφέρεια Μάρκε να μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη όπως και οι περιοχή Μολίζε (στην ίδια γεωγραφική περιοχή) αλλά και η περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας.

Αιτία των νέων απαγορεύσεων είναι η διάδοση της βρετανικής παραλλαγής, αλλά και τα κρούσματα βραζιλιάνικης παραλλαγής της covid 19, που εντοπίστηκαν πρόσφατα και σε σχολείο της Ρώμης.

Παράλληλα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο αποφασίσθηκε όλοι οι μαθητές Λυκείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μόνο εξ αποστάσεως.

Στα 44 έτη ο νέος μέσος όρος ηλικίας των ασθενών

Ο εθνικός δείκτης μετάδοσης Rt βρίσκεται στο 0,99%, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, πλέον, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό, έχει μειωθεί στα 44 έτη, συνέπεια ενδεχομένως της εκστρατείας εμβολιασμού.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας τόνισε ότι «είναι βασικής σημασίας να αποφεύγουν όλοι οι πολίτες επαφές με άτομα που δεν ανήκουν στον οικογενειακό τους κύκλο και οι οποίες δεν είναι απόλυτα αναγκαίες», καλώντας τους Ιταλούς «να μένουν σπίτι όσο περισσότερο γίνεται».

Σύμφωνα με τον Τύπο, η νέα ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται χρησιμοποιώντας και παρτίδες που είχαν κρατηθεί στα ψυγεία, για την δεύτερη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ