Ιταλία: Πάντα πρώτο το κόμμα της Μελόνι αλλά ανεβαίνει η κεντροαριστερά

Ιταλία: Πάντα πρώτο το κόμμα της Μελόνι Facebook Twitter
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι / Φωτ: ΑΠΕ
0

Το κόμμα της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας», παραμένει πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, αλλά η διαφορά με το ποσοστό της κεντροαριστεράς, παρουσιάζει ελαφρά μείωση.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Demopolis, τα «Αδέλφια της Ιταλίας», βρίσκονται στο 28%, με μείωση του 0,5% σε σχέση με πριν από ένα μήνα, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» στο 20,8% (+1%) και το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» στο 17%, με αύξηση του 1,2% σε σχέση με πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Ακολουθούν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, στο 7,6% ( χάνει ποσοστό του 1,5%) και η «Φόρτσα Ιτάλια», με επικεφαλής τον Αντόνιο Ταγιάνι στο 7% και μείωση της τάξης του 0,5%. Τα δυο αυτά κόμματα, συγκυβερνούν την χώρα, μαζί με τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το γκάλοπ του Demopolis, η συμμαχία οικολόγων και «Ιταλικής Αριστεράς» συγκεντρώνει το 3,7% της πρόθεσης ψήφου (+0,3% σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ) και το κεντρώο κόμμα «Azione» (Δράση), το 3,5% και μείωση ποσοστού 0,3%.

Όπως τονίζουν πολλοί αναλυτές, η μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα της χώρας οφείλεται, σε έναν βαθμό, και στην εκλογική ήττα του υποψήφιου του κόμματος της Μελόνι και ολόκληρης της συντηρητικής παράταξης, στις περιφερειακές εκλογές της Σαρδηνίας, την περασμένη Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM