Ιταλία: Ο Ματαρέλα ανέθεσε διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Βουλής

Ιταλία: Ο Ματαρέλα ανέθεσε διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Βουλής Facebook Twitter
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Βουλής (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ανέθεσε διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο.

Ο Φίκο αναλαμβάνει να εξακριβώσει αν οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε- Κίνημα Πέντε Αστέρων, Δημοκρατικό Κόμμα, Ιταλική Αριστερά και Ζωντανή Ιταλία- προτίθενται να συμμετάσχουν στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Ο Ματαρέλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο συνασπισμός που κατέρρευσε μπορεί να αναβιώσει. Έπειτα από επαφές τριών ημερών με τους πολιτικούς αρχηγούς, επιστράτευσε τον Φίκο ως διαμεσολαβητή, ζητώντας του να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα την ερχόμενη Τρίτη. «Είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Ματαρέλα.

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία προκλήθηκε όταν ο Ματέο Ρέντσι απέσυρε το κόμμα του από τον συνασπισμό, με συνέπεια να χαθεί η πλειοψηφία στη Γερουσία και να οδηγηθεί σε παραίτηση ο Τζουζέπε Κόντε.

Στο μεταξύ αν και αρχικά το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξέφραζε ενστάσεις για τη συμμετοχή του κόμματος του Ρέντσι στη νέα κυβέρνηση, την Παρασκευή, έπειτα από τη συνάντηση με τον Ματαρέλα, ο Βίτο Κρίμι του κόμματος δήλωσε: «Εκφράσαμε την προθυμία μας... για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που έχει ως σημείο έναρξης τις δυνάμεις του συνασπισμού που συνεργάστηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο». Επέμεινε όμως ότι ο Κόντε πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ