Ιταλία: Ο διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι έστειλε οδηγίες σύνταξης email –Όχι έντονα γράμματα, να αποφεύγονται τα θαυμαστικά

Ο διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι, Eike Schmid Facebook Twitter
Φωτ: Roberto Serra - Iguana Press/Getty Images
0

Κανόνες για τη σύνταξη των email απέστειλε ο διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι, Eike Schmidt.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν επιτρέπονται τα έντονα γράμματα, αν και η υπογράμμιση είναι ακόμη αποδεκτή, όταν είναι απαραίτητη σε λέξεις ή φράσεις. 

«Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία γράμματα», σημειώνει ο Schmidt.

«Όσον αφορά τη στίξη, είναι απαραίτητο να αποφεύγονται εντελώς, όπως πάντα μόνο όπου είναι δυνατόν, τα θαυμαστικά, ενώ τόσο με τα ερωτηματικά όσο και με τα θαυμαστικά μόνο ένα είναι απαραίτητο στο τέλος μιας πρότασης χωρίς επανάληψη», πρόσθεσε.

«Ήταν το αντικείμενο συζήτησης της ημέρας για πολλούς υπαλλήλους στους διαδρόμους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Galleria degli Uffizi, Tommaso Galligani, στο BBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, η εγκύκλιος ήταν σαφής:

  • Τα κεφαλαία γράμματα πρέπει να περιορίζονται στα κύρια ονόματα όπου η χρήση τους απαιτείται από την ιταλική γραμματική
  • Τα αποσιωπητικά, όπου οι λέξεις παραλείπονται αλλά εννοούνται, πρέπει να αποφεύγονται.
  • Τα email που αφορούν την εργασία πρέπει πάντα να είναι «σαφή, ρητά και ποτέ υπαινικτικά».

Ο Galligani υποστήριξε ότι αρκετά μέλη του προσωπικού είδαν με καλό μάτι τις οδηγίες, ωστόσο, εκτίμησε ότι υπήρχαν κάποιοι που δυσαρεστήθηκαν.

«Η τάση να θεωρείται η ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως κάτι εντελώς ανεπίσημο, όπως μια συνομιλία στο WhatsApp, και ως άμεση διέξοδος για συναισθήματα κάθε είδους είναι πλέον ανεξέλεγκτη και πιστεύω ότι ήταν πρόθεση του διευθυντή να περιορίσει αυτή την προβληματική τάση», δήλωσε χαρακτηστικά.

Από την πλευρά του ο Benjamin Weissman, λέκτορας γνωστικής επιστήμης στο Rensselaer Polytechnic Institute στις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι οι συστάσεις του Schmidt αποτελούν μια προσπάθεια αντίστασεις στη σταδιακή ενσωμάτωση στοιχείων που έχουν καταστήσει την επικοινωνία μέσω κειμένου πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM