Ιταλία: Μπλόκο στην τροπολογία για δωρεάν προφυλακτικά σε πρόσφυγες

Ιταλία: Μπλόκο στην τροπολογία για δωρεάν προφυλακτικά σε πρόσφυγες Facebook Twitter
Ο ηγέτης του κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο (EPA)
0

Το κίνημα Πέντε Αστέρων επιχείρησε να περάσει μέτρο που προέβλεπε την δωρεάν παροχή προφυλακτικών σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, με τροπολογία που κατέθεσε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή.

Σε αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονταν οι νέοι έως 26 ετών, οι πρόσφυγες και οι ξένοι πολίτες που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και όλοι οι Ιταλοί με ετήσια εισοδήματα έως 26.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κίνημα, το προτεινόμενο μέτρο είχε ως στόχο την πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, ευνοώντας ιδίως τους νέους και τους ξένους πολίτες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια.

Αρχικά, αντέδρασε η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, τονίζοντας ότι οι «πεντάστεροι», πρόσφατα, καταψήφισαν παρόμοιο μέτρο που είχε παρουσιάσει η προοδευτική παράταξη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και τώρα προσπαθεί να την επαναφέρει, παρουσιάζοντάς την ως δική της ιδέα.

Τελικά, όμως, τα καθοριστικά προβλήματα προέκυψαν από την κυβερνητική συμμαχία: η Λέγκα έθεσε βέτο, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην δωρεάν παροχή προφυλακτικών στους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM