Η Ιταλία μετρά χιλιάδες νεκρούς και όμως μία λαοθάλασσα από ανθρώπους ντυμένους στα πορτοκαλί επιμένουν στη συνωμοσία του κορωνοϊού στη χώρα.

 

Στην Πιάτσα ντελ Πόπολο στη Ρώμη βάδισαν δίπλα δίπλα με τον ηγέτη τους: έναν κύριο με μουστάκι, συνταξιούχο στρατηγό της αστυνομίας από τη Σικελία.

 

Ο Antonio Pappalardo, 73 ετών, έχει να δηλώσει πως η Ιταλία είναι δούλος σκιερών ξένων δυνάμεων και η καραντίνα αλλά και ο κορωνοϊός είναι ανοησίες.

 

«Έπρεπε να ζήσουμε σαν ερημίτες στα σπίτια μας, ενώ οι κακοποιοί πούλησαν τη χώρα μας σε ξένες δυνάμεις», είπε στο πλήθος καθώς ένα ελικόπτερο της αστυνομίας κινούνταν από πάνω τους.

 

«Οι πνεύμονες μου είναι δικοί μου και τους φροντίζω με τον δικό μου τρόπο» πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι έχουν ήδη νοσηλευτεί για υπερβολική χρήση μάσκας.»

 

Ακόμα και στον έντονο και ιδιόρρυθμο κόσμο της πολιτικής σκηνής στην Ιταλία, η παράξενη άνοδος του κινήματος «Orange Vest», τα Πορτοκαλί Γιλέκα σε αντιστοιχία των Κίτρινων του Παρισιού, του Antonio Pappalardo είχε πολλά να πει. Και η λαοφιλία του όλο και μεγαλώνει.

 

Οι υποστηρικτές του, το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργάνωσαν διαδηλώσεις σε 30 πόλεις. Την Τρίτη, στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, έκλεψαν τις εντυπώσεις καθώς ήταν η ημέρα εορτασμού της ίδρυσης της δημοκρατίας του 1946.

 

Το κίνημα διαθέτει ένα παράξενο μείγμα σκεπτικιστών του κορωνοϊού, αγωνιστών κατά των εμβολιασμών και νεοφασιστών, μαζί με απλούς Ιταλούς που έμειναν με άδειες τσέπες λόγω της πανδημίας.

 

Ο Claudio Cavaliere, 62 ετών, πωλητής με πορτοκαλί γιλέκο πλέον, και με τυπωμένο το σύνθημα «No vax», ήταν ένας από εκείνους που το κίνημα κατάφερε να μεταπείσει.

 

«Αυτό είναι το μόνο κίνημα που αντιτίθεται σε αυτό το καθεστώς. Οι πολιτικοί είναι απλώς μαριονέτες στα χέρια ξένων όπως ο Soros, ο Rockefeller, ο Rothschild, η Google», είπε.

 

Οι ατομικές φιλοδοξίες και η αναλογική εκπροσώπηση έχουν οδηγήσει σε κατακερματισμό της ιταλικής πολιτικής σκηνής από τις ημέρες που τα κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών και τα κομμουνιστικά κινήματα κυριάρχησαν στα μεταπολεμικά χρόνια. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν εκπροσωπούνται πλέον.

 

«Μεγάλο μέρος του ιταλικού λαού είναι θυμωμένο και φοβισμένο», δήλωσε ο Marcello Veneziani, πολιτικός αναλυτής.

 

Ο Antonio Pappalardo, ηγείται ενός προσωρινού πολιτικού φαινομένου, αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία ή για την κεντροδεξιά» πρόσθεσε.

 

Ο Veneziani είπε ότι βλέπει πως τα προβλήματα θα ξεπεραστούν ως το φθινόπωρο, όταν η Ιταλία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ωστόσο οικονομική κρίση.

 

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην αντικατάσταση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε από έναν κεντροδεξιό συνασπισμό. «Χρειάζεται μία πιο καθησυχαστική φιγούρα στο τιμόνι για να μαλακώσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο αναλυτής.

 

Ο Pappalardo ωστόσο, δεν είναι ακριβώς καθησυχαστικός. Αυτή την εβδομάδα είπε στην Corriere della Sera ότι ο Μάριο Ντράγκι, πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε το σχέδιό του να επιστρέψει η Ιταλία στη λίρα.

 

Πολλοί άνθρωποι αρνήθηκαν να το πιστέψουν αλλά ο ηγέτης των «Πορτοκαλί Γιλέκων» είναι γνωστός για τις παράξενες ιστορίες του.

 

Πριν από δύο χρόνια αποκάλυψε ότι είχε συναντήσει έναν εξωγήινο ύψους δύο μέτρων από τον πλανήτη Ummo σε μια βόλτα στην εξοχή.

 

Με πληροφορίες από τους The Times