Τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες, δεν προστατεύουν μόνο από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην περίπτωση της Ιταλίας, χάρη στο lockdown δεν υπήρξαν θύματα έπειτα από κατάρρευση γέφυρας.

 

Την Τετάρτη κατέρρευσε γέφυρα στον επαρχιακό δρόμο SS330 στην πόλη Άουλα, περίπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία. Η κατάρρευση έγινε στις 10:25 το πρωί. Εκείνη την ώρα, συνήθως υπάρχει έντονη κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο. Εξαιτίας όμως της καραντίνας, η διέλευση των οχημάτων ήταν πολύ μικρή.

 

Έτσι, όταν κατέρρευσε η γέφυρα τραυματίστηκαν μόνο δύο οδηγοί φορτηγών. Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ενώ η υπηρεσία έκανε και έρευνα στα συντρίμμια με σκυλιά, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

 


Η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κατασκευάστηκε στο σημείο το 1908 και ξαναχτίστηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε πλάνα από ελικόπτερο από την περιοχή φαίνεται ότι τμήματα της γέφυρας έπεσαν μέσα στον ποταμό.

 

 

 

Το περιστατικό έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της κακής συντήρησης του οδικού δικτύου της Ιταλίας. Και θύμισε την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, που είχε κοστίσει τη ζωή 43 ανθρώπων το 2018. Η εταιρεία ANAS, διαχειρίστρια της γέφυρας, σε ανακοίνωση ανέφερε ότι έχουν γίνει περιοδικοί έλεγχοι ασφαλείας από το 2019. Γνωστοποίησε επίσης ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα για τη διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης. Δική του επιτροπή συγκρότησε το υπουργείο Μεταφορών, με την αρμοδιότητα της έρευνας για το ατύχημα.

 

Με πληροφορίες από Guardian