Ιταλία: Κατασχέθηκε φορτίο με 1.840 αναπνευστήρες που είχαν προορισμό την Ελλάδα

Ιταλία: Κατασχέθηκε φορτίο με 1.840 αναπνευστήρες που είχαν προορισμό την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία από το φορτίο με τους αναπνευστήρες το οποίο είχε προορισμό την Ελλάδα έδωσαν στη δημοσιότητα οι τελωνειακοί της Ιταλίας
4

Ένα παράνομο φορτίο ιατρικού εξοπλισμού με αναπνευστήρες μπλοκαρίστηκε και κατασχέθηκε όταν βρέθηκε σε φορτηγό στην Ανκόνα της Ιταλίας, το οποίο είχε προορισμό την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το φορτηγό ήταν στο πορθμείο και το φορτίο του βρέθηκε μετά τον έλεγχο ασφαλείας για πρόσβαση στο λιμάνι. 1.840 είναι ο ιατρικοί αναπνευστήρες με βαλβίδα και αναπνευστική μάσκα που κατασχέθηκαν ενώ οι αρχές δημοσίευσαν και φωτογραφία από το φορτίο.


Η επιχείρηση διεξήχθη από την υπηρεσία οικονομικού ελέγχου Ancona Guardia di Finanza σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τελωνείων στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ελέγχου με στόχο την τήρηση του διατάγματος πολιτικής προστασίας που απαγορεύει στις εταιρείες να εξάγουν ορισμένα ιατρικά βοηθήματα λόγω έκτακτης ανάγκης από κορωνοϊό.

Το φορτίο που κατασχέθηκε θα παραδοθεί στην πολιτική προστασία και θα σταλεί σε ιταλικές εγκαταστάσεις νοσοκομείων. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας, με έδρα την επαρχία του Μιλάνου, ο οποίος επιχείρησε την πώληση των εξαρτημάτων αυτών σε ελληνική εταιρεία, παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ρε Μαυρογατε, η κυρια Μερκελ ειπε τα εμπορευματα επειδη ειναι κομβος για τα παντα και εχει και τεραστιο στολο.Μια χαρα απαγορευσε εξαγωγη ιατρικου εξοπλισμου πρωτη πρωτη.Καμια ΕΕ δεν εκανε παρεμβαση, οι Ιταλοι μονοι τους το καναν και καλα εκαναν.Κανενας δε τους βοηθησε (δεν αρκουν τα παλαμακια) μονο η Κινα και η Ρωσια.Τιποτα δεν ειναι εγγυημενο στην ΕΕ και φαινεται καθε μερα ποσο σαθρα θεμελια εχει.
Να μην ξεχνάμε όμως ότι, στην προκειμένη περίπτωση, και τα δύο εν λόγω κράτη ανήκουν στην ΕΕ όπου είναι εγγυημένη η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων, η οποία θεωρείται θεμέλιο της ΕΕ (κυρίως όσον αφορά τα εμπορεύματα και τα κεφάλαια, γιατί, απ' ό,τι είδαμε τον τελευταίο καιρό, τα σύνορα κλείνουν συχνά για τα πρόσωπα, ενώ όπως επιμένει η Μέρκελ, πρέπει πάση θυσία να εξακολουθήσουν να κινούνται τα εμπορεύματα).Αν την κατάσχεση την έκανε μια μικρή κι αδύναμη ευρωπαϊκή χώρα και το ιατρικό υλικό προοριζόταν να εξαχθεί σε μια από τις ισχυρές, δεν είμαι διόλου σίγουρος ότι δεν θα παρενέβαιναν οι πανίσχυροι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί της ΕΕ για να επιβάλλουν κυρώσεις.