Ιταλία: Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Ρώμη

Ιταλία: Ένταση σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Ρώμη Facebook Twitter
0

Ένταση επικράτησε μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του λαού της Ρώμης, σήμερα το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση παρεισέφρησαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, δεν έλειψαν και φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Οι διαδηλωτές κλώτσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ εναντίον των αστυνομικών. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ.

Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, CGIL.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας. Στο μεταξύ, το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM