ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ιταλία: Απεργούν οι υπάλληλοι της Amazon, έκκληση στους πελάτες να μην κάνουν αγορές

Ιταλία: Απεργούν οι υπάλληλοι της Amazon, έκκληση στους πελάτες να μην κάνουν αγορές Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Συνδικάτο που εκπροσωπεί 9.500 εργαζομένους στην Amazon στην Ιταλία κάλεσε τα μέλη του σε απεργία σήμερα, με αίτημα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

Μείωση του φόρτου εργασίας, σεβασμός των υγειονομικών κανόνων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, καταβολή «αποζημίωσης covid» και αύξηση μισθών είναι μερικά από τα αιτήματα των συνδικάτων Cgil, Sisl και Uil.

 

«Οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι, οι οδηγοί της Amazon παραδίδουν 180 με 200 πακέτα την ημέρα», καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα συνδικάτα, κάνοντας λόγο για ένα πρωτόγνωρο κίνημα στην Amazon Ιταλίας.

 

Η ένωση καταναλωτών Federconsumatori σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους κάλεσε τους πελάτες της εταιρείας να στηρίξουν την απεργία αποφεύγοντας να κάνουν αγορές σήμερα.

 

«Πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του πιο πλούσιου ανθρώπου παγκοσμίως να μη σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα;», διερωτήθηκε ο Νικόλα Φρατοϊάνι, γραμματέας του αριστερού κόμματος Sinistra Italiana που στηρίζει την απεργία, ενώ πέρα από τον Τζεφ Μπέζος έκανε αναφορά και στα κέρδη της Amazon στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ως το φθινόπωρο θα ανοίξει στην Ιταλία ένα νέο κέντρο διανομής στο Σιβιντάτε αλ Πιάνο, δημιουργώντας 900 θέσεις εργασίας και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της στη χώρα σε 10.400.

 

Μέσα στο 2020 η Amazon προσέλαβε 2.600 υπαλλήλους στην Ιταλία, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ από την άφιξή της στη χώρα πριν δέκα χρόνια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ