Ιταλία: Απάτη με τεστ κορωνοϊού- Πώς εξασφάλιζαν «πάσο εμβολιασμένου» οι αντιεμβολιαστές

Ιταλία: Απάτη με τεστ κορωνοϊού - Πώς εξασφάλιζαν «πάσο εμβολιασμένου» οι αντιεμβολιαστές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Σε μια νέα απάτη, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» αναφέρεται σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες.

Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM