Ιταλία: 4 νεκροί από πτώση τελεφερίκ - Το ατσάλινο νήμα κόπηκε λόγω κακοκαιρίας

Ιταλία: 4 νεκροί από πτώση τελεφερίκ - Το νήμα κόπηκε λόγω κακοκαιρίας Facebook Twitter
Φωτ: Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico
0

Τέσσερις νεκρούς μετρά η Ιταλία από την κακοκαιρία που πλήττει το βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους, επέβαιναν σε τελεφερίκ, όταν το ατσάλινο νήμα στο οποίο ήταν αγκιστρωμένο το τελεφερίκ, έσπασε στα δυο εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Λεπτομέρειες που μετέφερε το CNN, περιγράφουν, ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Monte Faito κοντά στο Σορέντο. Σύμφωνα με τον Vincenzo De Luca, τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καμπανίας στη νότια Ιταλία, το ατσάλινο νήμα κόπηκε από τα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα, η καμπίνα να πέσει στο έδαφος.

Μάρτυρες δήλωσαν, ότι το τελεφερίκ έπεσε στην κοιλάδα από κάτω, χτυπώντας σε έναν πυλώνα κατά την πτώση. Φέρεται επίσης, να χτύπησε έναν γερανό σε ένα εργοτάξιο. Επέβαιναν δύο ζευγάρια και ένας εργαζόμενος του τελεφερίκ. Ένα άτομο επέζησε από την πτώση, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Νάπολης. Το τελεφερίκ, το οποίο άνοιξε ξανά στις 10 Απριλίου μετά από ανακαίνιση, εκτείνεται από το Castellammare di Stabia μεταξύ Νάπολης και Σορέντο περίπου 1.092 μέτρα στο Monte Faito.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν 16 άτομα από τα τελεφερίκ κάτω από το σπάσιμο του καλωδίου, όπως δήλωσε στο CNN, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ιταλίας. Δεν υπήρχαν τελεφερίκ πάνω από το σπάσιμο, ξεκαθάρισε η υπηρεσία.

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν την προσπάθεια διάσωσης και χρειάστηκαν περισσότερα από 90 λεπτά για να εντοπίσουν τα συντρίμμια οι πρώτοι διασώστες με ελικόπτερα που επιχειρούσαν κάτω από «εξαιρετικά ομιχλώδεις συνθήκες». Μεταξύ των διασωθέντων ήταν τουρίστες και εργαζόμενοι.

Η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Ιταλίας Ιγνάτσιο Λα Ρούσα ανήρτησε τα συλλυπητήριά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μαθαίνω με βαθιά θλίψη για την τραγωδία που συνέβη στο τελεφερίκ Monte Faito. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και απευθύνω μια σκέψη ευγνωμοσύνης σε όλους τους εμπλεκόμενους διασώστες».

Οι τοπικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί που συνδέουν το Σορέντο και την ακτή Αμάλφι με τη Νάπολη παραμένουν κλειστοί.

Με πληροφορίες από CNN

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM