Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους άνω των 40 και τους εκπαιδευτικούς

Ισραήλ: Επεκτείνει την τρίτη δόση εμβολίων για τους άνω των 40 ετών και τους εκπαιδευτικούς Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία Αρχείου
0

Το Ισραήλ αποφάσισε να μειώσει στα 40 έτη την ελάχιστη ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

Σκοπός είναι να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων που συνδέονται με την μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Έχουμε εμβόλια για όλους και τώρα οι πολίτες ηλικίας 40 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση», έγραψε σε tweet ο Νιτζάν Χόροβιτς.

«Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό. Ας σταματήσουμε τη Δέλτα», συμπλήρωσε. Η χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίου στους Ισραηλινούς ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τρίτες δόσεις σε πολίτες άνω των 60 ετών τον Ιούλιο, μειώνοντας αργότερα την ελάχιστη ηλικία επιλεξιμότητας στα 50 έτη και προσφέροντας ενισχυτικές δόσεις σε υγειονομικούς και άλλους εργαζομένους.

Απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ηλικίας 49 ετών, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί κι ο ίδιος με μια τρίτη δόση.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους που πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου Υγείας να εμβολιαστούν. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τις ζωές μας», τόνισε, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του.

Συνολικά, περισσότερα από 970.000 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ, και πάνω από 6.700 θάνατοι, από την αρχή της πανδημίας.

Πάνω από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, δηλαδή το 58% του πληθυσμού, και περίπου 1,2 εκατομμύριο μια τρίτη.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ