No.1

Ισραήλ: Στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης υποδεικνύουν έγγραφα

Ισραήλ: Δημοσιευμένα έγγραφα αναφέρουν στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης Facebook Twitter
0

Το ακροδεξιό ομοφοβικό κόμμα Noam του Ισραήλ παρακολουθεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που εργάζονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως προκύπτει από έγγραφα στα οποία φέρεται να έχει πρόσβαση η Yediot Aharonot, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Jerusalem Post. 

Σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα την Παρασκευή παρουσιάζονται έγγραφα που προέρχονται από την έκδοση του 2019 του διαδικτυακού «εγχειριδίου οδηγιών» του κόμματος Noam που επικρίνει την LGBTQ+ κοινότητα και το οποίο εγχειρίδιο  περιελάμβανε ομοφοβικά, αντιφεμινιστικά κείμενα και πλήθος θεωριών συνωμοσίας.

Τα έγγραφα εντόπιζαν LGBTQ+ μέλη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να δείξουν ότι το υποτιθέμενο λόμπι της LGBTQ+ κοινότητας ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο έγγραφο στοχοποιούσε φεμινίστριες ακαδημαϊκούς, και όπως αναφέρεται, η έρευνα χρησιμοποιήθηκε από τον σύμβουλο για θέματα φύλου του αρχηγού του επιτελείου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), προκειμένου να υποστηρίξει ότι «ριζοσπαστικές φεμινιστικές ομάδες» είχαν πρόσβαση στο σύστημα του IDF. Ο τίτλος ενός άλλου εγγράφου ήταν «η κατάληψη του εκπαιδευτικού συστήματος: Πώς φιλελεύθερες οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις ελέγχουν το Υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού του Noam με το Λικούντ, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Κνεσέτ, ο βουλευτής Avi Maoz, θα οριστεί υπεύθυνος όλων των εξωτερικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας που προσφέρονται στα σχολεία του δημόσιου σχολικού συστήματος του Ισραήλ. 

Οι συμφωνίες συνασπισμού μεταξύ του Λικούντ και του κόμματος Ενωμένη Ιουδαϊκή Τορά (UTJ) όσο και του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος (RZP) περιλαμβάνουν ρήτρα που θα επιτρέπει διακρίσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με την πλήρη συμφωνία του UTJ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, λέει η JP. 

Ωστόσο, ο όρος «θρησκευτικές πεποιθήσεις» είναι ασαφής και οι ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ προειδοποίησαν ότι ο νόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κανονικοποίηση των διακρίσεων κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM