ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ισραήλ: Στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης υποδεικνύουν έγγραφα

Ισραήλ: Δημοσιευμένα έγγραφα αναφέρουν στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης Facebook Twitter
0

Το ακροδεξιό ομοφοβικό κόμμα Noam του Ισραήλ παρακολουθεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που εργάζονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως προκύπτει από έγγραφα στα οποία φέρεται να έχει πρόσβαση η Yediot Aharonot, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Jerusalem Post. 

Σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα την Παρασκευή παρουσιάζονται έγγραφα που προέρχονται από την έκδοση του 2019 του διαδικτυακού «εγχειριδίου οδηγιών» του κόμματος Noam που επικρίνει την LGBTQ+ κοινότητα και το οποίο εγχειρίδιο  περιελάμβανε ομοφοβικά, αντιφεμινιστικά κείμενα και πλήθος θεωριών συνωμοσίας.

Τα έγγραφα εντόπιζαν LGBTQ+ μέλη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να δείξουν ότι το υποτιθέμενο λόμπι της LGBTQ+ κοινότητας ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο έγγραφο στοχοποιούσε φεμινίστριες ακαδημαϊκούς, και όπως αναφέρεται, η έρευνα χρησιμοποιήθηκε από τον σύμβουλο για θέματα φύλου του αρχηγού του επιτελείου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), προκειμένου να υποστηρίξει ότι «ριζοσπαστικές φεμινιστικές ομάδες» είχαν πρόσβαση στο σύστημα του IDF. Ο τίτλος ενός άλλου εγγράφου ήταν «η κατάληψη του εκπαιδευτικού συστήματος: Πώς φιλελεύθερες οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις ελέγχουν το Υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού του Noam με το Λικούντ, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Κνεσέτ, ο βουλευτής Avi Maoz, θα οριστεί υπεύθυνος όλων των εξωτερικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας που προσφέρονται στα σχολεία του δημόσιου σχολικού συστήματος του Ισραήλ. 

Οι συμφωνίες συνασπισμού μεταξύ του Λικούντ και του κόμματος Ενωμένη Ιουδαϊκή Τορά (UTJ) όσο και του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος (RZP) περιλαμβάνουν ρήτρα που θα επιτρέπει διακρίσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με την πλήρη συμφωνία του UTJ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, λέει η JP. 

Ωστόσο, ο όρος «θρησκευτικές πεποιθήσεις» είναι ασαφής και οι ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ προειδοποίησαν ότι ο νόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κανονικοποίηση των διακρίσεων κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ