Ισραήλ: Στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης υποδεικνύουν έγγραφα

Ισραήλ: Δημοσιευμένα έγγραφα αναφέρουν στοχοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης Facebook Twitter
0

Το ακροδεξιό ομοφοβικό κόμμα Noam του Ισραήλ παρακολουθεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που εργάζονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως προκύπτει από έγγραφα στα οποία φέρεται να έχει πρόσβαση η Yediot Aharonot, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Jerusalem Post. 

Σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα την Παρασκευή παρουσιάζονται έγγραφα που προέρχονται από την έκδοση του 2019 του διαδικτυακού «εγχειριδίου οδηγιών» του κόμματος Noam που επικρίνει την LGBTQ+ κοινότητα και το οποίο εγχειρίδιο  περιελάμβανε ομοφοβικά, αντιφεμινιστικά κείμενα και πλήθος θεωριών συνωμοσίας.

Τα έγγραφα εντόπιζαν LGBTQ+ μέλη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να δείξουν ότι το υποτιθέμενο λόμπι της LGBTQ+ κοινότητας ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο έγγραφο στοχοποιούσε φεμινίστριες ακαδημαϊκούς, και όπως αναφέρεται, η έρευνα χρησιμοποιήθηκε από τον σύμβουλο για θέματα φύλου του αρχηγού του επιτελείου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), προκειμένου να υποστηρίξει ότι «ριζοσπαστικές φεμινιστικές ομάδες» είχαν πρόσβαση στο σύστημα του IDF. Ο τίτλος ενός άλλου εγγράφου ήταν «η κατάληψη του εκπαιδευτικού συστήματος: Πώς φιλελεύθερες οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις ελέγχουν το Υπουργείο Παιδείας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού του Noam με το Λικούντ, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Κνεσέτ, ο βουλευτής Avi Maoz, θα οριστεί υπεύθυνος όλων των εξωτερικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας που προσφέρονται στα σχολεία του δημόσιου σχολικού συστήματος του Ισραήλ. 

Οι συμφωνίες συνασπισμού μεταξύ του Λικούντ και του κόμματος Ενωμένη Ιουδαϊκή Τορά (UTJ) όσο και του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος (RZP) περιλαμβάνουν ρήτρα που θα επιτρέπει διακρίσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με την πλήρη συμφωνία του UTJ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, λέει η JP. 

Ωστόσο, ο όρος «θρησκευτικές πεποιθήσεις» είναι ασαφής και οι ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ προειδοποίησαν ότι ο νόμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κανονικοποίηση των διακρίσεων κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM