Ισραήλ σε Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής απ' αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο

Ισραήλ σε Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής απ' αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο Facebook Twitter
1

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Πλατεία των Τεμενών, επιφύλασσε η ισραηλινή κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει να πάρει κανένα «μάθημα ηθικής» από την Τουρκία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τούρκος ηγέτης έκρινε «καλή», αλλά όχι αρκετή την απόφαση του Ισραήλ να καταργήσει τους ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδου της Πλατείας των Τεμενών, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις.

Η απομάκρυνση των μηχανημάτων «είναι ένα καλό μέτρο» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αλλά είναι επαρκές για εμάς; Όχι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές και εμποδίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόσβαση των μουσουλμάνων στην Πλατεία, ιδίως για την προσευχή της Παρασκευής.

«Καθημερινά, η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να καταστρέψει τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες, πάλι, ο Ερντογάν προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να «επισκεφθούν» και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ, μετά τα επεισόδια βίας που προκάλεσε η εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων.

Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».

Σήμερα, το υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM