Ισραήλ σε Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής απ' αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο

Ισραήλ σε Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής απ' αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο Facebook Twitter
1

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Πλατεία των Τεμενών, επιφύλασσε η ισραηλινή κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει να πάρει κανένα «μάθημα ηθικής» από την Τουρκία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τούρκος ηγέτης έκρινε «καλή», αλλά όχι αρκετή την απόφαση του Ισραήλ να καταργήσει τους ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδου της Πλατείας των Τεμενών, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις.

Η απομάκρυνση των μηχανημάτων «είναι ένα καλό μέτρο» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αλλά είναι επαρκές για εμάς; Όχι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές και εμποδίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόσβαση των μουσουλμάνων στην Πλατεία, ιδίως για την προσευχή της Παρασκευής.

«Καθημερινά, η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να καταστρέψει τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες, πάλι, ο Ερντογάν προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να «επισκεφθούν» και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ, μετά τα επεισόδια βίας που προκάλεσε η εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων.

Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».

Σήμερα, το υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM