No.1

Ισραήλ: Πάνω από το ένα τρίτο των ομήρων είναι νεκροί

Ισραήλ: Πάνω από το ένα τρίτο των ομήρων είναι νεκροί Facebook Twitter
Λωρίδα της Γάζας, φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Πάνω από το ένα τρίτο των ομήρων που βρίσκονται ακόμα στη Λωρίδα της Γάζας είναι νεκροί σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ισραήλ. 

Από τους περίπου 250 ανθρώπους που απήχθησαν και βρέθηκαν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας από ενόπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πολλές δεκάδες απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο εκεχειρίας τον Νοέμβριο, ενώ άλλοι έχουν εντοπιστεί νεκροί ή ζωντανοί από Ισραηλινούς στρατιώτες. 

Ο κυβερνητικός απολογισμός αναφέρει ότι 124 αιχμάλωτοι παρέμεναν σε ομηρεία για 240 ημέρες, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί από τον ισραηλινό στρατό ο θάνατος 41. Ο θάνατος των 41 αιχμαλώτων της Χαμάς έχει διασταυρωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους με βάση διάφορες πηγές πληροφόρησης, ανάμεσά τους και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, υλικό από κάμερες ασφαλείας ή βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και εργαστηριακή ανάλυση των λειψάνων. Κάποιοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος. 

Η Χαμάς, η οποία στις αρχές του πολέμου απείλησε ότι θα εκτελούσε τους ομήρους ως αντίποινα για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, έχει δηλώσει έκτοτε ότι οι επιθέσεις αυτές είναι που προκάλεσαν τον θάνατο των ομήρων. 

Το Ισραήλ δεν το έχει αποκλείσει αυτό για όλες τις περιπτώσεις, αλλά έχει σημειώσει ότι κάποια από τα πτώματα ομήρων που βρέθηκαν έφεραν σημάδια εκτέλεσης. Χθες Δευτέρα, τέσσερις ακόμη όμηροι προστέθηκαν στον κατάλογο με τους νεκρούς Ισραηλινούς ομήρους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε δημοσίως την Παρασκευή ότι η ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός θα προβλέπει την απελευθέρωση αριθμού ομήρων. 

Ωστόσο, οι προσπάθειες των μεσολαβητών για σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας έχουν οδηγηθεί σε τέλμα καθώς το Ισραήλ επιμένει να αρχίσει εκ νέου τις επιθέσεις για την εξάλειψη της Χαμάς, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση απαιτεί τον εγγυημένο τερματισμό του πολέμου και την απόσυρση όλων των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM