Ισραήλ: Κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών

Ισραήλ: Κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών Facebook Twitter
Moti Milrod
0

Συμφωνία ένωσης για τις εκλογές του Μαρτίου υπέγραψαν δύο κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς στο Ισραήλ.


Το κόμμα «Η Νέα Δεξιά» του υπουργού Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ και της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς, θα παρουσιάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Αυτή η ένωση όλων των ρευμάτων του θρησκευτικού σιωνισμού και της λαϊκής δεξιάς εξασφαλίζει τον σχηματισμό μιας ισχυρής δεξιάς κυβέρνησης», δήλωσε η Σάκεντ σε ανακοίνωση.

Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας Ράφι Πέρετζ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Εστία», έναν άλλο σχηματισμό της θρησκευτικής δεξιάς, να ενωθεί μαζί τους.

Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Εβραϊκής Εστίας ψήφισαν την Κυριακή υπέρ μιας συμφωνίας με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Ισχύς. Η συμφωνία αυτή με ένα κόμμα που θεωρείται από ορισμένους «ρατσιστικό» έχει εμποδίσει επί του παρόντος την ένωση όλων των σχηματισμών με τη δεξιά του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τη Δευτέρα, το Εργατικό Κόμμα και το αριστερό κόμμα Μερέτζ ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου προκειμένου να αντικρούσουν τον Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ