Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη ένοπλου άνδρα από την κυπριακή αστυνομία.  

«Αυτό ήταν ένα περιστατικό τρομοκρατίας, οργανωμένο από το Ιράν, εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζουν στην Κύπρο», δήλωσε ο Μάταν Σίντι, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ. 

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με τη σύλληψη αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τέντι Σάγκι, ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, αναφέροντας ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος. 

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει, η πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία ανέφερε «Αυτό το καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) πάντα κάνει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν». 

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της κυπριακής αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Συνελήφθη ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο και σφαίρες. Αυτή είναι μια ευαίσθητη υπόθεση, για αυτό το αίτημα προφυλάκισης έγινε κεκλεισμένων των θυρών». 

Τα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο ύποπτος- σε βάρος του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, όταν πέρασε με αυτοκίνητο από σημείο ελέγχου, από τα Κατεχόμενα. 

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένας σιγαστήρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι πρόκειται για Αζέρο με ρωσικό διαβατήριο, 38 ή 39 ετών. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ύποπτος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, που ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη προσωρινή κράτησή του. Με βάση τη νομοθεσία, η αστυνομία θα πρέπει να απευθυνθεί στο δικαστήριο για την όποια παράταση της κράτησής του. 

Το Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν κάποια συμβολή στη ματαίωση της φερόμενης σχεδιαζόμενης επίθεσης στην Κύπρο. «Υπάρχουν απειλές ασφαλείας. Όπως μπορείτε να δείτε η Σιν Μπετ (η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), η Μοσάντ, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας ξέρουν πώς να τις χειριστούν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. 

Τα κυπριακά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ο ύποπτος ήταν στο νησί για περίπου 20 ημέρες πριν από τη σύλληψή του και ότι είχε νοικιάσει δύο διαδοχικά αυτοκίνητα. Ανέφεραν επίσης ότι χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό πατίνι για να ταξιδεύει συχνά προς και από τα Κατεχόμενα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM