Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη ένοπλου άνδρα από την κυπριακή αστυνομία.  

«Αυτό ήταν ένα περιστατικό τρομοκρατίας, οργανωμένο από το Ιράν, εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζουν στην Κύπρο», δήλωσε ο Μάταν Σίντι, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ. 

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με τη σύλληψη αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τέντι Σάγκι, ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, αναφέροντας ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος. 

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει, η πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία ανέφερε «Αυτό το καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) πάντα κάνει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν». 

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της κυπριακής αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Συνελήφθη ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο και σφαίρες. Αυτή είναι μια ευαίσθητη υπόθεση, για αυτό το αίτημα προφυλάκισης έγινε κεκλεισμένων των θυρών». 

Τα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο ύποπτος- σε βάρος του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, όταν πέρασε με αυτοκίνητο από σημείο ελέγχου, από τα Κατεχόμενα. 

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένας σιγαστήρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι πρόκειται για Αζέρο με ρωσικό διαβατήριο, 38 ή 39 ετών. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ύποπτος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, που ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη προσωρινή κράτησή του. Με βάση τη νομοθεσία, η αστυνομία θα πρέπει να απευθυνθεί στο δικαστήριο για την όποια παράταση της κράτησής του. 

Το Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν κάποια συμβολή στη ματαίωση της φερόμενης σχεδιαζόμενης επίθεσης στην Κύπρο. «Υπάρχουν απειλές ασφαλείας. Όπως μπορείτε να δείτε η Σιν Μπετ (η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), η Μοσάντ, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας ξέρουν πώς να τις χειριστούν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. 

Τα κυπριακά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ο ύποπτος ήταν στο νησί για περίπου 20 ημέρες πριν από τη σύλληψή του και ότι είχε νοικιάσει δύο διαδοχικά αυτοκίνητα. Ανέφεραν επίσης ότι χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό πατίνι για να ταξιδεύει συχνά προς και από τα Κατεχόμενα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM