Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη ένοπλου άνδρα από την κυπριακή αστυνομία.  

«Αυτό ήταν ένα περιστατικό τρομοκρατίας, οργανωμένο από το Ιράν, εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζουν στην Κύπρο», δήλωσε ο Μάταν Σίντι, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ. 

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με τη σύλληψη αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τέντι Σάγκι, ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, αναφέροντας ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος. 

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει, η πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία ανέφερε «Αυτό το καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) πάντα κάνει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν». 

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της κυπριακής αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Συνελήφθη ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο και σφαίρες. Αυτή είναι μια ευαίσθητη υπόθεση, για αυτό το αίτημα προφυλάκισης έγινε κεκλεισμένων των θυρών». 

Τα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι ο ύποπτος- σε βάρος του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες- συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, όταν πέρασε με αυτοκίνητο από σημείο ελέγχου, από τα Κατεχόμενα. 

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένας σιγαστήρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι πρόκειται για Αζέρο με ρωσικό διαβατήριο, 38 ή 39 ετών. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ύποπτος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, που ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη προσωρινή κράτησή του. Με βάση τη νομοθεσία, η αστυνομία θα πρέπει να απευθυνθεί στο δικαστήριο για την όποια παράταση της κράτησής του. 

Το Ισραήλ άφησε να εννοηθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν κάποια συμβολή στη ματαίωση της φερόμενης σχεδιαζόμενης επίθεσης στην Κύπρο. «Υπάρχουν απειλές ασφαλείας. Όπως μπορείτε να δείτε η Σιν Μπετ (η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας), η Μοσάντ, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας ξέρουν πώς να τις χειριστούν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. 

Τα κυπριακά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ο ύποπτος ήταν στο νησί για περίπου 20 ημέρες πριν από τη σύλληψή του και ότι είχε νοικιάσει δύο διαδοχικά αυτοκίνητα. Ανέφεραν επίσης ότι χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό πατίνι για να ταξιδεύει συχνά προς και από τα Κατεχόμενα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM