Εμβόλιο Pfizer: Το Ισραήλ ανέφερε πτώση της προστασίας από μόλυνση και συμπτωματική νόσηση

Το Ισραήλ βλέπει πτώση της προστασίας που παρέχει το εμβόλιο της Pfizer από τη μόλυνση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το Ισραήλ ανέφερε μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό στην αποτροπή μόλυνσης και συμπτωματικής νόσησης, αλλά παραμένει υψηλή η προστασία από τη σοβαρή νόσηση. 

Η μείωση συμπίπτει με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και την άρση των μέτρων για κοινωνικές αποστάσεις στο Ισραήλ, επισημαίνει το Reuters. 

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην αποτροπή τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσησης έπεσε στο 64% από τις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα το εμβόλιο είχε 93% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή της νοσηλείας και της σοβαρής νόσησης απο τον κορωνοϊό. 

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε ποιο ήταν το προηγούμενο ποσοστό προστασίας, ούτε έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Όμως, τον Μάιο αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν δημοσιεύσει έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρείχαν προστασία άνω του 95% από τη μόλυνση, τη νοσηλεία και τη σοβαρή νόσηση. 

Εκπρόσωπος της Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters τα δεδομένα από το Ισραήλ, αλλά επικαλέστηκε άλλες έρευνες που δείχνουν ότι τα αντισώματα από το εμβόλιο μπορούσαν να εξουδετερώσουν όλες τις μεταλλάξεις που έχουν ελεγχθεί, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, αν και με μικρότερη ισχύ. 

Περίπου το 60% των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ τα ημερήσια κρούσματα που ξεπερνούσαν τα 10.000 τον Ιανουάριο έπεσαν σε μονοψήφιους αριθμούς τον προηγούμενο μήνα. 

Αυτή η εξέλιξη οδήγησε το Ισραήλ στην άρση σχεδόν όλων των μέτρων κοινωνικών αποστάσεων, όπως και της απαίτησης για χρήση μάσκας, αν και το δεύτερο εν μέρει επανήλθε τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια περίοδο άρχισε να εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα. 

Έκτοτε σταδιακά ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σταδιακά και έφτασε τις 343 μολύνσεις την Κυριακή. Ο αριθμός των ασθενών που είναι σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 35 από 21. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Διεθνή / Ένοχος ο Ντάνι Άλβες για σεξουαλική επίθεση - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έκρινε ένοχο τον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιρικό αστέρα της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Βραζιλίας για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο
NEWSROOM