Ισραήλ: Ακτιβιστές παντρεύτηκαν σε δημόσια τελετή διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση γάμων ομόφυλων ζευγαριών

Ισραήλ: Ακτιβιστές παντρεύτηκαν σε δημόσια τελετή διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση γάμων ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
2

Στο Ισραήλ, 23 ομόφυλα ζευγάρια διοργάνωσαν μια ανεπίσημη τελετή γάμου στο Τελ Αβίβ για να υπογραμμίσουν τις διακρίσεις του κράτους τους εις βάρος των ομοφυλόφιλων, καθώς στη χώρα δεν επιτρέπεται ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών ούτε προβλέπεται κάποιο σύμφωνο συμβίωσης. 

Στην τελετή παρέστησαν εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς των ζευγαριών. «Ο αγώνας δεν είναι μόνο διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Είναι και να αγαπάς αυτόν που θέλεις με τον τρόπο που θέλεις. Έτσι σε ένα μέρος που μας απαγορεύεται να παντρευτούμε, θα παντρευτούμε με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο. Το να αγαπάς δεν είναι παράνομο», έγραψαν τα ζευγάρια σε μια ανακοίνωση πριν την τελετή.  

Παρότι το Ισραήλ αυτοδιαφημίζεται ως μια χώρα φιλική προς του ομοφυλόφιλους και μάλιστα αυτόν τον μήνα διοργανώνει την παγκοσμίου φήμης Gay Pride week του, τα δικαιώματα για τα μέλη της LGBTQ κοινότητας είναι περιορισμένα από τη νομοθεσία, ενώ και η κοινωνία έχει πολλά συντηρητικά στοιχεία και η ομοφοβία είναι έντονη.Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων είναι παράνομος, παρότι οι γάμοι που γίνονται στο εξωτερικό αναγνωρίζονται ως νόμιμοι στη χώρα. 

Τα υπερορθόδοξα εβραϊκά κόμματα είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη στο κοινοβούλιο. Έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν νομοθεσία που θα έγινε περισσότερα δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους, όπως πχ. σε θέματα που αφορούν την παρένθετη μητρότητα. Επίσης, στο Ισραήλ απαγορεύεται ο πολιτικός γάμος, ακόμα και για ετερόφυλα ζευγάρια. 

Η Adiya Imra Orr, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην τελετή του Τελ Αβίβ έγραψε πριν στο Facebook πως θέλει «να φύγει το κράτος από τα εσώρουχα και τις καρδιές μας. Στο Ισραήλ του 2019 η αγάπη ανδρών, γυναικών ή απλά ανθρώπων που δεν είναι Εβραίοι δεν αξίζει την σφραγίδα του κράτους και είναι παράνομη. Αρκετοί ετεροφυλόφιλοι φίλοι μου μου λένε. Γιατί θες να παντρευτείς. Είναι ένας παλιομοδίτικος θεσμός ούτως ή άλλως. Θα τους έλεγα το ίδιο για το δικαίωμα στο να έχεις διαβατήριο». 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια