Ενθουσιασμένοι οι Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους, χόρεψαν, φώναζαν «ελευθερία» και έκαναν πάρτι στις παραλίες όλη τη νύχτα, γιορτάζοντας την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

 

Εκτυλίχθηκαν σκηνές, που θύμιζαν εορτασμούς της Παραμονής Πρωτοχρονιάς με εκατοντάδες κυρίως νέους να  έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης για να χειροκροτήσουν όταν το ρολόι, που χτύπησε τα μεσάνυχτα, σημαίνοντας την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Την ίδια ώρα στη Βαρκελώνη, πολλοί ήταν εκείνοι που κατευθύνθηκαν στην παραλία με ποτά στο χέρι.

 

Η αστυνομία στη Βαρκελώνη  είχε ωστόσο ένα περίεργο καθήκον. Έπρεπε να απομακρύνει τους κατοίκους στις 10 το βράδυ λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και δύο ώρες αργότερα, στις 12 τα μεσάνυχτα να τους επιτρέψει να επιστρέψουν, καθώς ήρθη το μέτρο.

 

Μερικοί άνθρωποι φορούσαν μάσκες, αλλά υπήρχαν ελάχιστες κοινωνικές αποστάσεις καθώς σήμα κατατεθέν ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές, οι χοροί και τα τραγούδια.

 

Ισπανία: Τέλος η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας- Γιορτές και τραγούδια στους δρόμους
EPA

 

«Οι νέοι άνθρωποι, εδώ όπως και παντού, ήταν πολύ περιορισμένοι», λέει η 28χρονη Paula Garcia στην παραλία της Βαρκελώνης. «Ήταν καιρός να μας δώσουν τώρα λίγη ελευθερία για να χαρούμε λίγο το καλοκαίρι».

 

Μία από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν χειρότερα από την πανδημία, η Ισπανία έχει καταγράψει 78.792 θανάτους λόγω του κορvνοϊού και 3,6 εκατομμύρια κρούσματα.

 

Ισπανία: Τέλος η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας- Γιορτές και τραγούδια στους δρόμους
EPA

 

Όμως τα ποσοστά των μολύνσεων έχουν μειωθεί και οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις 17 ισπανικές περιφέρειες να καταργήσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μέχρι την αυγή.

 

Το μέτρο είναι σε ισχύ μόνο σε τέσσερις περιφέρειες, τις Βαλεαρίδες Νήσους, στα Κανάρια Νησιά, τη Ναβάρα και τη Βαλένθια.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr