Ισπανία: Με τεστ DNA θα εντοπίζεται όποιος ιδιοκτήτης δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του

Ισπανία: Με τεστ DNA θα εντοπίζεται όποιος ιδιοκτήτης δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Η Ταραγόνα, στην βορειοανατολική Ισπανία, σχεδιάζει να κάνει τεστ DNA στα περιττώματα σκύλων προκειμένου να εντοπίζει τους ιδιοκτήτες τους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των πιστών τους συντρόφων.


Ο δήμος της Ταραγόνα, ο οποίος σύμφωνα με καταμέτρηση έχει περίπου 2.800 σκύλους, θα συνεργαστεί με τοπικό πανεπιστήμιο για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το DNA σκύλων, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπιστούν οι κάτοχοι κατοικίδιων που αμελούν να κάνουν το καθήκον τους, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser η δημοτική σύμβουλος που είναι υπεύθυνη για τους δημόσιους χώρους της πόλης, Ιβάνα Μαρτίνεθ. Ως εκ τούτου τα περιττώματα που θα βρίσκονται στους δρόμους ή στα πάρκα θα επιτρέπουν να εντοπιστούν τα ίχνη του "δράστη" και επομένως και του κυρίου του και να επιβάλλεται ένα πρόστιμο στον τελευταίο, πρόσθεσε η κα Μαρτίνεθ.

 

"Σήμερα, αν η αστυνομία δεν βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε ποιος παραβαίνει τους κανονισμούς", σημείωσε.


Οι όχι και τόσο ευγενικοί ιδιοκτήτες που θα εντοπίζονται με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνονται μόνον με το πρόστιμο, αλλά και με τις δαπάνες που έγιναν για την πραγματοποίηση του τεστ DNA.


Το δημοτικό συμβούλιο της παραθαλάσσιας αυτής πόλης των περίπου 135.000 κατοίκων επιθυμεί να αρχίσει να δημιουργείται αυτή η βάση δεδομένων "το ταχύτερο δυνατό", κατέληξε η Μαρτίνεθ, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα μια ημερομηνία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Άντε και στα δικά μας,αν και δεν το βλέπω...Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάχνουμε πάρκα όχι για τα παιδιά και τις βόλτες μας,αλλά για να χρησιμεύουν-σχεδόν αποκλειστικά-ως WC σκύλων...Για να μην αναφέρω ολόκληρα πεζοδρόμια απροσπέλαστα απ' τους πεζούς:παίζεις κουτσό για να αποφύγεις τις "νάρκες"!
εχμ...όχι Και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και αυτό το παραμύθι με το "το πάρκο είναι για τα παιδιά μου, εσείς και οι σκύλοι σας να πάτε στον αγύριστο" γιατί όσο δικαίωμα έχει ένας γονιός να βγάλει το παιδί του στην πλατεία βόλτα άλλο τόσο έχει και ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου, με την προϋπόθεση να το κρατάει από το λουρί και να μην αφήνει τα περιττώματα αμάζευτα (ψάξ'το, το λέει ο νόμος περι κατοικιδίων).Προσοχή, δε μιλάμε για τις κούνιες όπου έτσι κι αλλιώς είναι για τα παιδιά και απαγορεύεται δια νόμου η είσοδος κατοικιδίων, αλλά για το πάρκο/πλατεία.Τα πάρκα δεν είναι ούτε μόνο για τα παιδιά και τους γονείς τους, ούτε μόνο για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Είναι για όλους.Το ότι κάποιοι είναι μαλ@κες και αφήνουν το σκύλο τους να κάνει την ανάγκη του χωρίς να τα μαζεύουν μετά δεν είναι χειρότερο από τους πολίτες που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν. Και οι δύο είναι ασυνείδητοι, ηλίθιοι και πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο. Εγώ που βγάζω το σκύλο μου βόλτα κάθε μέρα, έχω βρει από μπουκάλια μπύρας και σακούλες τσιπς μέχρι πάνες (γεμάτες...) και έπιπλα (!!) πεταμένα σε πλατείες.Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν ότι κάτι πρέπει να γίνει με όσους ρυπαίνουν τις πλατείες, αλλά με ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους σκύλους.
Δεκτόν.Και συγγνώμη για τον απότομο τρόπο της απάντησής μου.Καταλαβαίνω αυτό που λες και πίστεψέ με, όλους εμάς που τρέχουμε πίσω από τα σκυλιά μας για να μη λερώσουν πουθενά, μας ενοχλεί ακόμα περισσότερο από εσάς γιατί ΚΑΙ μαζεύουμε του δικού μας ΚΑΙ πατάμε των ασυνείδητων ΚΑΙ τ'ακούμε από πάνω λες και φταίμε...
Τι καλά να γινόταν και εδώ αυτό. Αν και τα τελευταία χρόνια βλέπω όλο και περισσότερουν να μαζέυουν τα περιττώματα των σκύλων τους, υπάρχει πάντα ένα ποσοστό που απλά αδιαφορεί.