Ισπανία: Επίθεση μεταναστών και συμπλοκές με αστυνομικούς στον φράχτη της Θέουτα-35 τραυματίες

Ισπανία: Επίθεση μεταναστών και συμπλοκές με αστυνομικούς στον φράχτη της Θέουτα-35 τραυματίες Facebook Twitter
0

Περίπου 220 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν να περάσουν σήμερα τον φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακο Θέουτα και στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία.

 


 

"Οι μετανάστες, επιδεικνύοντας εχθρική και βίαιη στάση, μερικοί απ' αυτούς κρατώντας ρόπαλα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όταν τους εμπόδισαν να εισέλθουν", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία της Θέουτα.

 

Κατάφεραν να περάσουν από δύο σημεία του διπλού φράχτη ύψους έξι μέτρων που αποτελεί ένα από τα δύο χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική σήμερα στις 6.45 τοπική ώρα (7.45 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη νομαρχία.

 


 

Τρεις πολιτοφύλακες τραυματίστηκαν και 32 μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Οι μετανάστες αυτοί, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο προσωρινής διαμονής για αλλοδαπούς (Ceti), όπου οι αρχές θα εξετάσουν την περίπτωσή τους, κυρίως αν δικαιούνται άσυλο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

 


 

Οι δυνάμεις της τάξης εξακολουθούν να αναζητούν ορισμένους μετανάστες οι οποίοι διέφυγαν στους γύρω λόφους, σύμφωνα με τη νομαρχία.

 

Οι ισπανικοί θύλακες Θέουτα και Μελίγια είναι τα δύο χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.

 

Ομάδες μεταναστών που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη προσπαθούν συχνά να περάσουν πάνω από τους ψηλούς φράχτες που περιβάλλουν αυτές τις δύο πόλεις χρησιμοποιώντας γάντζους και παπούτσια με καρφιά για να πραγματοποιήσουν αυτές τις επικίνδυνες "εφόδους".

 

Η Ισπανία έχει επικριθεί από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ανεπαρκή εφαρμογή μέτρων που διασφαλίζουν την άσκηση του δικαιώματος για χορήγηση ασύλου φθάνοντας μέχρι και την απώθηση μεταναστών με άλογα στον φράχτη, χωρίς καν να τους αφήσουν να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM