Ισπανία: Επικεφαλής εθελοντών πυροσβεστών κρίθηκε ένοχος για δασική πυρκαγιά - Έβαλε φωτιά «για να ικανοποιήσει το εγώ του»

Ισπανία: Επικεφαλής εθελοντών πυροσβεστών κρίθηκε ένοχος για δασική πυρκαγιά - Έβαλε φωτιά «για να ικανοποιήσει το εγώ του» Facebook Twitter
0

Ένας εθελοντής πυροσβέστης προκάλεσε πυρκαγιά όταν έλουσε με βενζίνη δασική περιοχή, προκειμένου «να ικανοποιήσει το εγώ του», όπως έκρινε το δικαστήριο.

Από την πυρκαγιά κάηκαν 1,44 τετραγωνικά χλμ δασικής έκτασης στη βόρεια Ισπανία.

Δικαστήριο επέβαλε στον πυροσβέστη 3,5 χρόνια ποινή φυλάκισης και πρόστιμο χιλιάδων ευρώ.

Ο Luis Trueba, ο πρώην επικεφαλής της εθελοντικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο Ramales de la Victoria, αρνήθηκε ότι έβαλε σκόπιμα τη φωτιά τον Φεβρουάριο του 2019, ώστε να μπορέσει να τη σβήσει στη συνέχεια, επιμένοντας αντ 'αυτού ότι έσπευσε στη σκηνή «από ένστικτο».

Ωστόσο, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι έκαψε τη γη για να «ικανοποιήσει το εγώ του» και «να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο» στην κατάσβεση της φωτιάς στην «πρώτη γραμμή».

Το επαρχιακό δικαστήριο της Κανταβρίας ενημερώθηκε ότι η συμπεριφορά του Trueba αμέσως πριν την πυρκαγιά ήταν ύποπτη. Επίσης, ύποπτο ήταν και το γεγονός ότι επέστρεψε στη βάση μετά «και πήρε ένα κουτί βενζίνης από την πλευρά του οδηγού (του οχήματός του), το οποίο προσπάθησε να κρύψει».


Λίγες ώρες πριν από την πυρκαγιά, ο Trueba και ένας συνάδελφός του είχαν περιπολία στην περιοχή.

Ένας συνάδελφος εθελοντής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στον κατηγορούμενο άρεσαν οι πυρκαγιές και έκανε σαν «τρελός μετά την κατάσβεση».

Αν και ο Trueba ισχυρίστηκε ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά τις πρώτες ώρες της 17ης Φεβρουαρίου, ο ίδιος βοηθούσε έναν ξάδερφό του που ζούσε αλλού, το GPS στο όχημα τον τοποθετούσε στην σκηνή.

«Χρησιμοποιώντας τη βενζίνη ως επιταχυντή στην τάφρο, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου από το Ramales προς την La Alcomba, έβαλε φωτιά σε τουλάχιστον επτά διαφορετικά σημεία, με απόσταση 65 μέτρων μεταξύ τους έτσι ώστε η φωτιά να μπορέσει να εξαπλωθεί εύκολα», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Απέρριψε δε, το άλλοθί του ως «απίστευτη δικαιολογία», προσθέτοντας πως «Κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, υπάρχουν άφθονες αποδείξεις για το έγκλημα πέρα ​​από κάθε λογική αμφιβολία (ότι η φωτιά) ξεκίνησε άμεσα, σκόπιμα και εθελοντικά».

Ο Trueba κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σοβαρής δασικής πυρκαγιάς, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τρεισήμισι ετών και διατάχθηκε να καταβάλει πρόστιμο 3.600 ευρώ και αποζημίωση 158.000 ευρώ.

Η ποινή είναι εφέσιμη ενώ το δικαστήριο απέρριψε την προσφορά της υπεράσπισης ύψους 4.000 ευρώ ως αποζημίωση, λέγοντας ότι το ποσό «δεν θα κάλυπτε καν το ένα δέκατο των εξόδων κατάσβεσης της φωτιάς που ξεκίνησε ο εναγόμενος».

Πρόσθεσε, ότι οι ζημίες που προκλήθηκαν ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM