Ισπανία: Εισαγγελική έρευνα για τον Χουάν Κάρλος -Για συμβόλαιο στη Σ. Αραβία

Ισπανία: Εισαγγελική έρευνα για τον Χουάν Κάρλος -Για συμβόλαιο στη Σ. Αραβία Facebook Twitter
EPA
0

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας άνοιξε έρευνα για τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, αναφορικά με ένα συμβόλαιο για τρένα υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία.

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει κατά πόσον ο Χουάν Κάρλος μπορεί να συμπεριληφθεί στην υπόθεση, σε ό,τι αφορά όποια πράξη έγινε αφότου έχασε την ασυλία του, όταν παραιτήθηκε από τον θρόνο τον Ιούνιο του 2014, υπέρ του γιου του Φελίπε.

«Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται, ακριβώς, στην εγκαθίδρυση ή στην απόρριψη ποινικής σύνδεσης με ενέργειες που συνέβησαν μετά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο επίτιμος βασιλιάς δεν προστατευόταν πλέον από ασυλία», αναφέρει η ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Αυτή η νέα έρευνα για τον Χουάν Κάρλος προέκυψε από προηγούμενη που έκανε ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, για τη δεύτερη φάση μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας των πόλεων Μεδίνα και Μέκκα στη Σαουδική Αραβία, το συμβόλαιο της οποίας δόθηκε σε ομάδα ισπανικών εταιριών το 2011.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο βασιλιάς Φελίπε με δήλωσή του αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και του αφαίρεσε την ετήσια επιχορήγηση. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Χουάν Κάρλος είχε πάρει 100 εκατομμύρια δολάρια το 2008, από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, μέσω λογαριασμού στην Ελβετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ