Ισόβια στον εκπαιδευτικό που διαμέλισε κι έφαγε άνδρα - «Υλοποίησε την κανιβαλιστική φαντασίωσή του»

Ισόβια στον εκπαιδευτικό που διαμέλισε κι έφαγε άνδρα - «Υλοποίησε την κανιβαλιστική φαντασίωσή του» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

Ένας Βερολινέζος εκπαιδευτικος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός άλλου άνδρα στο πλαίσιο των «κανιβαλιστικών φαντασιώσεων», όπως έκρινε ο δικαστής. 


Ο 42χρονος που κατονομάζεται μόνο ως Στέφαν Ρ. στο πλαίσιο του νόμου περί ιδιωτικότητας, καταδικάστηκε ακόμη και για προσβολή νεκρού στη δίκη που ξεκίνησε τον Αύγουστο. 


Το δικαστήριο του κρατιδίου του Βερολίνου απεφάνθη πως ο κατηγορούμενος σκότωσε τον 43χρονος μηχανικό τον Σεπτέμβριο του 2020 «για να βιώσει τις κανιβαλιστικές φαντασιώσεις του», σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο (DPA). «Αυτό που κάνατε, ήταν απάνθρωπο» ανέφερε ο προεδρεύων δικαστής, Ματίας Σετς, προσθέτοντας πως στα τριάντα χρόνια της καριέρας του, «δεν έχει δει τίποτα παρόμοιο».

Οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί σε πλατφόρμα ερωτικών ραντεβού. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020, το θύμα πήρε ταξί για να πάει στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, στο Βερολίνο-Πάνκοφ. Εκεί ο Στέφαν Ρ. τον νάρκωσε, τον στραγγάλισε, τον τεμάχισε και στη συνέχεια έφαγε κάποια μέλη του ενώ άλλα τα απέρριψε σε διαφορετικές γειτονιές της γερμανικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με το δικαστήριο «το θύμα δεν περίμενε επίθεση κατά της ζωής του». 

Ο δράστης είχε «αναπτύξει ιδεασμό ανθρωποκτονίας και κανιβαλισμού» και είχε επισκεφτεί διαδικτυακά φόρα για κανιβάλους, σύμφωνα με τον Σερτς. Στο διαμέρισμά του βρέθηκε ένα πριόνι και ειδικά μαχαίρια, καθώς και άλλα μέλη του σώματός του θύματος. 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο δράστης ακρωτηρίασε τα γεννητικά όργανα του θύματός του με στόχο να τα φάει (το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν έπραξε, τελικά), κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι δικαστές. 

Η αστυνομία αναζητούσε επί εβδομάδες τον αγνοούμενο μηχανικό, προτού περαστικοί εντοπίσουν οστά σε ένα πάρκο του Βερολίνου. Αναλύοντας το κινητό τηλέφωνό του οι αστυνομικοί κατάφεραν στη συνέχεια να εντοπίσουν τον ταξιτζή που τον μετέφερε εκείνο το βράδυ.

Ο καταδικασθείς απέρριψε τις κατηγορίες επιμένοντας πως βρήκε τον 43χρονο ήδη νεκρό στον καναπέ του διαμερίσματός του και δεν κάλεσε Αστυνομία ή ασθενοφόρο «επειδή θα αποκαλυπτόταν πως είμαι ομοφυλόφιλος», όπως είπε στο δικαστήριο.

Η υπόθεση έφερε στη Γερμανία μνήμες από την περίπτωση του Άρμιν Μάιβες,  του επονομαζόμενου «ο κανίβαλος του Ρότενμπουργκ», ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2006 για ανθρωποκτονία και κανιβαλισμό, υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM