Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισλανδία μια διαφήμιση της Εκκλησίας, στην οποία ο Ιησούς απεικονίζεται με στήθος, μακιγιάζ και φόρεμα.

 

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που καλούσε τα παιδιά στο κατηχητικό δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Εκκλησίας της Ισλανδίας στο Facebook στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Σε αυτή ο Ιησούς απεικονίζεται να χορεύει κάτω από ένα ουράνιο τόξο, με λευκό φόρεμα, μακιγιάζ και στήθος.

 

Η διαφήμιση διεγράφη από τη σελίδα της Εκκλησίας, αλλά θα παραμείνει στα λεωφορεία του Ρέικιαβικ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Mail. Σε ανακοίνωση, η Εκκλησία εξέφρασε τη λύπη της γιατί «η φωτογραφία του Ιησού σε διαφήμιση για το κατηχητικό πλήγωσε ανθρώπους. Στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στη ποικιλομορφία και όχι να πληγωθούν ή να σοκαριστούν οι άνθρωποι».

 

Είναι θετικό ο Ιησούς να εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές, δήλωσε o εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας, Πέτουρ Γκέοργκ Μάρκαν. «Σε αυτή, βλέπουμε έναν Ιησού που έχει στήθος και μούσι. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε την κοινωνία όπως είναι. Έχουμε όλων των ειδών ανθρώπους και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να μιλάμε για έναν Ιησού "κάθε λογής" σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε.

 

«Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να βλέπει τον εαυτό του στον Ιησού και να μην πέφτουμε σε τέλμα. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα. Οπότε είναι εντάξει ο Ιησούς να έχει μούσι και στήθος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας.

 

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, αναγνώρισε ότι «δεν συμφωνούν όλοι πως ο Ιησούς πρέπει να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο και βεβαίως το σεβόμαστε αυτό». Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τη διαφήμιση που ενόχλησε κάποιους θα αρχίσει να ετοιμάζει τη νέα καμπάνια. «Σύντομα θα παρουσιάσουμε περισσότερες προσωποποιήσεις. Για παράδειγμα θα δείτε τον Ιησού να συμβάλλει σε περιβαλλοντικά ζητήματα», εξήγησε ο Μάρκαν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr