Το Ισλαμικό Κρατος οχυρώνει τη Ράκα, κόβει το ίντερνετ και στρατολογεί όλα τα αγόρια άνω των 14 ετών

Το Ισλαμικό Κρατος οχυρώνει τη Ράκα, κόβει το ίντερνετ και στρατολογεί όλα τα αγόρια άνω των 14 ετών Facebook Twitter
1

Σε θωράκιση του προπύργιού τους στη Ράκα προχωρούν οι τζιχαντιστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στον απόηχο των επιθέσεων του Παρισιού, μεταδίδει σήμερα ο Independent.

Η Γαλλία έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα, η Βρετανία ετοιμάζεται να μπει και αυτή στο χορό του πολέμου και Κουρδικές και άλλες δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη συμμαχία συγκεντρώνονται σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων βορείως της πόλης, γράφει ο Independent.

Πηγές, για τα επόμενα βήματα του Ισλαμικού Κράτους που περιγράφει η εφημερίδα, είναι οι άνθρωποι της ακτιβιστικής οργάνωσης RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently) που συλλέγει πληροφορίες από την Ράκα, και που θεωρείται ως μια από τις λίγες αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για τα τεκταινόμενα στην πόλη της Συρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ακτιβιστών, οι τρομοκράτες στη Ράκα έχουν αρχίσει επιστράτευση κάθε άντρα άνω των 14 ετών και μια έκθεση του Associated Press αναφέρει πως η οργάνωση έχει αρχίσει να στήνει τα αρχηγεία της μέσα στην πόλη, κοντά στους πολίτες προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συντονισμένης προσπάθειας προκειμένου να προλάβουν το ενδεχόμενο οι πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη, το ΙΚ έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο, λέει η RBSS.

Η RBSS εξηγεί πως η συγκεκριμένη απόφαση, παρόλο που δεν ενθουσίασε τους μαχητές του ΙΚ, καθώς τους εμποδίζει να έρθουν σε επαφή με συγγενείς και φίλους που βρίσκονται στο εξωτερικό, στόχο έχει να «διαχωρίσει την πόλη της Ράκας από τον υπόλοιπο κόσμο». Επιπλέον αναφέρεται πως η πόλη των 350.000 κατοίκων οχυρώνεται με άνοιγμα υπόγειων τούνελ διαφυγής αλλά και νέων καταφυγίων.

Σύμφωνα με τους Times, πρώην στρατηγοί και εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι για την κατάληψη της πόλης και την προστασία των γραμμών εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή που ελέγχει το ΙΚ, χρειάζονται τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια