LIVE!

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει έδαφος σε συνοικία κοντά στη Δαμασκό

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει έδαφος σε συνοικία κοντά στη Δαμασκό Facebook Twitter
EPA/SANA HANDOUT
1

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχουν μέρος μιας μικρής συνοικίας στη Δαμασκό, έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες αφού εκδίωξαν τις μονάδες του συριακού στρατού που είχαν καταλάβει ένα άλλο μέρος της, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε συγκρούσεις που διήρκησαν 24 ώρες, 36 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Προς το παρόν ο συριακός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Η συνοικία αλ Κάνταμ βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δαμασκού και δεν είναι μεταξύ των στόχων του συριακού στρατού στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα.

Βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Γιαρμούκ, όπου στις αρχές του πολέμου είχαν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Σύροι αντάρτες που είχαν υπό τον έλεγχό τους μέρος της Κάνταμ επί χρόνια την εγκατέλειψαν και μετακινήθηκαν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, έπειτα από συμφωνία που σύναψαν με τη Δαμασκό.

Στη συνέχεια στην Κάνταμ εισήλθε ο στρατός.

Ωστόσο το Ι.Κ. που έλεγχε ένα άλλο τμήμα της Κάνταμ και πολεμούσε σποραδικά εναντίον των ανταρτών, εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την περιοχή που εγκατέλειψαν.

Το Ι.Κ. που έχει εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας πλέον ελέγχει την Κάνταμ, ένα κομμάτι γης στα νοτιοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, και δύο μικρές περιοχές της ερήμου σε κάθε μία από τις όχθες του Ευφράτη ποταμού στα σύνορα με το Ιράκ.

Διεθνή
1

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
γιατί όχι;, ο ασάντ ασχολείται με τους πολιτικούς αντιπάλους του με τη βοήθεια της ρωσίας, η τουρκία επιτέθηκε στους κούρδους (οι οποίοι πολεμάνε τους ισλαμιστές) η ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην τουρκία και για τις επιθεσεις της στη βόρεια συρία, αλλά μοσχοπουλάει όπλα σε όλους