To Iσλαμικό Κράτος ισχυρίζεται πως κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο

To Iσλαμικό Κράτος ισχυρίζεται πως κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο Facebook Twitter
2

Η πληροφορία μεταδόθηκε πριν από λίγα λεπτά από το Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες 

Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, ισχυρίζεται πως κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος.

 Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα υπήρξε ανάρτηση στο Twitter, στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κάνει τον παραπάνω ισχυρισμό.

"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία. Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Νωρίτερα πάντως, η Αίγυπτος διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη τρομοκρατικού χτυπήματος ενώ αναλυτές εκτιμούν πως η ανάληψη ευθύνης από τον ΙSIS θα γινόταν στα πλαίσια της προπαγάνδας της οργάνωσης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM