Ισημερινός: 4.000 ένστολοι στη φυλακή όπου κρατείται αρχηγός συμμορίας - Απειλούσε τον Βιγιαβισένσιο

Ισημερινός: 4.000 ένστολοι στη φυλακή όπου κρατείται αρχηγός συμμορίας - Απειλούσε τον Βιγιαβισένσιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Επιχείρηση με τη συμμετοχή 4.000 αστυνομικών και στρατιωτών έλαβε χώρα στη φυλακή όπου κρατείται ο Fito, ο αρχηγός της ισχυρότερης συμμορίας του Ισημερινού. Ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, είχε κατηγορήσει το εν λόγω άτομο ότι τον απειλούσε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στη φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος από το 2011 ο Χοσέ Αντόλφο Μασίας, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας "Los Choneros".

Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, ο Fitο εμφανίζεται με τα χέρια στο κεφάλι. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξαπλωμένος με τα εσώρουχα στο έδαφος μαζί με μία δεκάδα άλλους κρατούμενους.

Ο όνομά του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Ισημερινού μετά τη δολοφονία την περασμένη τετάρτη το Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, 59 ετών, κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία, ο οποίος ερχόταν στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο φυλακισμένος αρχηγός της συμμορίας, που εκτίει ποινή κάθειρξης 34 ετών για δολοφονία και εμπόριο ναρκωτικών, είχε απειλήσει να τον σκοτώσει.

Πρώην δημοσιογράφος και μέλος του κοινοβουλίου, ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο είχε κάνει έρευνα για το εμπόριο ναρκωτικών στον Ισημερινό.

Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της δολοφονίας, ενώ ένας τέταρτος σκοτώθηκε από τα πυρά των σωματοφυλάκων του υποψήφιου.

Οι συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών είναι ισχυρές στις φυλακές του Ισημερινού. Περισσότεροι από 430 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες εντός των φυλακών από το 2021. Δεκάδες από αυτούς έχουν διαμελισθεί και τα πτώματά τους έχουν καεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM
Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Διεθνή / Σήμερα η πτήση της Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με 27 Έλληνες ακτιβιστές για Αθήνα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να απελαθεί τη Δευτέρα από το Ισραήλ με πτήση που θα καταλήξει στην Αθήνα, ενώ πάνω από 70 ακτιβιστές μεταφέρονται εκτός του ισραηλινού εδάφους - Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση και η κατάσταση κρατουμένων στη φυλακή Κετζιότ προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM