Το Ιραν κάλεσε για εξηγήσεις τον Βρετανό πρεσβευτή επειδή πήγε σε «διαδήλωση» για το ουκρανικό αεροσκάφος

Το Ιραν κάλεσε για εξηγήσεις τον Βρετανό πρεσβευτή επειδή πήγε σε «διαδήλωση» για το ουκρανικό αεροσκάφος Facebook Twitter
EPA
0

Η Τεχεράνη κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Ιράν σχετικά με την παρουσία του σε μια «παράνομη», όπως ισχυρίζονται οι αρχές, διαδήλωση στην ιρανική πρωτεύουσα στη μνήμη των θυμάτων από την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

«Σήμερα ο Ρομπ Μακέιρ κλήθηκε εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του της συμμετοχής σε μια παράνομη διαδήλωση το Σάββατο» αναφέρουν πηγές της ιρανικής κυβέρνησης. Νωρίτερα η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι χθες ο Βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν συνελήφθη, ενώ τα ιρανικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι έγινε επειδή υποκινούσε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συμμετείχα σε καμία διαδήλωση, έγραψε στο Twitter ο Μακέιρ. Πήγα σε μια εκδήλωση η οποία είχε ανακοινωθεί ως ολονυκτία για τα θύματα της τραγωδίας  της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη από τον ιρανικό στρατό "από λάθος, πρόσθεσε.

Έφυγα από το σημείο πέντε λεπτά αφού ξεκίνησαν να ακούγονται συνθήματα κατά των ιρανικών αρχών, εξήγησε. Παράλληλα, έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη μέλη της σκληροπυρηνικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας το κλείσιμό της, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδήλωση της πολιτοφυλακής αυτής, η οποία έχει διασυνδέσεις με την δύναμη ελίτ των Φρουρών της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη σύντομη κράτηση του Βρετανού πρεσβευτή.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM