Το Ιράν ανακοίνωσε την εξάρθρωση οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν ανακοίνωσε την εξάρθρωση οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν εξάρθρωσαν μια οργάνωση η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών κέντρων στη χώρα και προσπαθούσε να κρύψει όπλα μέσα σε οικιακές συσκευές, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με πράκτορες μιας άλλης χώρας και συνολικά συνελήφθησαν 27 ύποπτοι. Η άλλη χώρα δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο.


Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση του Ιουνίου, όταν βομβιστές-καμικάζι και ένοπλοι έκαναν εφόδους στο κοινοβούλιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.


Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε να εξαπολύσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον των ιρανών σιιτών —αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας— τους οποίους οι σουνίτες φονταμενταλιστές θεωρούν αιρετικούς.


«Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να εισαγάγουν (όπλα και πυρομαχικά) στη χώρα κρύβοντάς τα σε οικιακές συσκευές», μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.


Κατά την ίδια πηγή, 10 ύποπτοι συνελήφθησαν στο εξωτερικό και άλλοι 17 μέσα στο Ιράν. Οι πέντε από τους δεκαεπτά σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις μέσα στην Ισλαμική Δημοκρατία ενώ οι υπόλοιποι 12 τους υποστήριζαν, κατά τις ίδιες πηγές. Δεν διευκρινίστηκε ποια θρησκευτικά κέντρα αποτελούσαν στόχους.


Χθες Κυριακή, ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν δύο ανθρώπους σε συγκρούσεις με μια ομάδα εξτρεμιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου οι ανταλλαγές πυρών με ιρανικές κουρδικές ένοπλες οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Ιράκ είναι συχνές.


Τον Ιούνιο, οι ιρανικές αρχές είχαν επίσης ανακοινώσει συλλήψεις μελών μιας οργάνωσης η οποία φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ και να σχεδίαζε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και άλλες ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM