Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη

Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη Facebook Twitter
0

Στους 100 σχεδόν ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τη βύθιση πλοίου στον ποταμό Τίγρη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ.


Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αμπντέλ Μαχντί, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την λύπη τους, κάνοντας λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη Facebook Twitter

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται με τις ώρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση. Μεταξύ αυτών 61 γυναίκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Οι αρχές ανέφεραν ότι 19 παιδιά πνίγηκαν, ενώ 55 επιβάτες διασώθηκαν.

Τα περισσότερα από τα θύματα στο φεριμπότ ήταν γυναίκες και παιδιά, που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας της Μοσούλης Χουσάμ Χαλίλ.

Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που βρίσκεται στη Μοσούλη.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τραβήχτηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου διακρίνεται το πορθμείο να βυθίζεται στο νερό και ο κόσμος να φωνάζει για βοήθεια.

«Είναι μια καταστροφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός επιζώντας αφού είχε φτάσει στην ακτή. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο σκάφος, κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / afp / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM