Ιράκ: Ρουκέτες και drone έπληξαν βάση που στεγάζει αμερικανικές δυνάμεις

Ιράκ: Ρουκέτες και drone έπληξαν βάση που στεγάζει αμερικανικές δυνάμεις Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ρουκέτες και drones έπληξαν την βάση στο Ιράκ που στεγάζει δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, drones και ρουκέτες στόχευσαν το βράδυ της Πέμπτης την αεροπορική βάση Ain al-Asad, η οποία φιλοξενεί αμερικανικές και άλλες διεθνείς δυνάμεις στο δυτικό Ιράκ.

Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις μέσα στη βάση, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας. Η αεροπορική βάση Ain al-Asad βρίσκεται στη δυτική επαρχία Anbar.

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες απείλησαν πως θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα στις θηριωδίες της Χαμάς.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι βάσεις που φιλοξενούσαν στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες και drones. Ωστόσο από το καλοκαίρι το 2022, οι επιθέσεις αυτές είχαν καταλαγιάσει. Συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις δεν ακολουθούσε ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ απέδιδαν την ευθύνη σε οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM