Iράκ: Επίθεση για την απώθηση μαχητών του ISIS στο Κιρκούκ

Iράκ: Επίθεση για την απώθηση μαχητών του ISIS στο Κιρκούκ Facebook Twitter
0

Το Ιράκ έχει εξαπολύσει επίθεση για την απώθηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Χαουίτζα, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της πόλης του Κιρκούκ.

 

Η επιθετική αυτή πολεμική επιχείρηση εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι και πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων, που αναμένεται να διεξαχθεί στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές του βορείου Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του Κιρκούκ.

 

Ο Αμπάντι θεωρεί “αντισυνταγματικό” το δημοψήφισμα κι έχει καλέσει την αυτόνομη Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν να το ακυρώσει.

 

Η Χαουίτζα βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, στην συνοριακή γραμμή με την Συρία, ενώ στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας εντοπίζονται οι τελευταίες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM