ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Iράκ: Επίθεση για την απώθηση μαχητών του ISIS στο Κιρκούκ

Iράκ: Επίθεση για την απώθηση μαχητών του ISIS στο Κιρκούκ Facebook Twitter
0

Το Ιράκ έχει εξαπολύσει επίθεση για την απώθηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Χαουίτζα, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της πόλης του Κιρκούκ.

 

Η επιθετική αυτή πολεμική επιχείρηση εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι και πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των Κούρδων, που αναμένεται να διεξαχθεί στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές του βορείου Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του Κιρκούκ.

 

Ο Αμπάντι θεωρεί “αντισυνταγματικό” το δημοψήφισμα κι έχει καλέσει την αυτόνομη Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν να το ακυρώσει.

 

Η Χαουίτζα βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, στην συνοριακή γραμμή με την Συρία, ενώ στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας εντοπίζονται οι τελευταίες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ