Ιράκ: Εισβολή ενόπλων καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 4 νεκροί

Ιράκ: Εισβολή ενόπλων καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 4 νεκροί Facebook Twitter
0

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ