ΗΠΑ: Τρανς στρατιώτες καλούνται να εγκαταλείψουν οικειοθελώς το Ναυτικό ή να αποχωρήσουν αναγκαστικά

ΗΠΑ: Τρανς στρατιώτες καλούνται να εγκαταλείψουν οικειοθελώς το Ναυτικό ή να αποχωρήσουν αναγκαστικά Facebook Twitter
0

Μέχρι τις 28 Μαρτίου οι τρανς στρατιώτες στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καλούνται είτε να εγκαταλείψουν το οικειοθελώς είτε να αποχωρήσουν αναγκαστικά από αυτό.

Σύμφωνα με νέες οδηγίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το Πολεμικό Ναυτικό, οι τρανς πεζοναύτες και ναύτες που βρίσκονται σήμερα σε ενεργό υπηρεσία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα είτε να λάβουν οικειοθελή τιμητική αποστρατεία, είτε θα απολυθούν χωρίς τη θέλησή τους.

Οι οδηγίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι στρατιωτικοί που δεν ταυτίζονται με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, πρέπει είτε να πάρουν την εθελοντική τιμητική αποστρατεία είτε θα απομακρυνθούν από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, όσοι επιλέξουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς θα λάβουν αποζημίωση αποχώρησης ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.

«Το Υπουργείο Ναυτικού αναγνωρίζει δύο φύλα: το αρσενικό και το θηλυκό. Το φύλο ενός ατόμου είναι αμετάβλητο, αμετάβλητο κατά τη διάρκεια της ζωής του», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε υπόμνημα που υπογράφεται από τον γραμματέα του Ναυτικού, Τέρενς Έμερτ.

Όπως αναφέρεται, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν θα λάβει κανένα μέτρο για τον εντοπισμό τους, αντίθετα αναμένει να εμφανιστούν μόνοι τους. Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), η οποία έχει χαρακτηρίσει την απαγόρευση «επικίνδυνη και μεροληπτική», ανέφερε ότι τουλάχιστον 15.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι τρανς ή non binary.

Οι νέες αυτές οδηγίες, έρχονται στον απόηχο της εκστρατείας για την απαγόρευση των τρανς ατόμων από όλα τα τμήματα του αμερικανικού στρατού, μετά το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την ορκωμοσία του.

Με πληροφορίες από Pink News

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM