ΗΠΑ: Την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζητά τώρα ο Τραμπ

ΗΠΑ: Την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζητά τώρα ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να επεκτείνει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι αυτό θα βρίσκεται "στην κορυφή", σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στην ικανότητα πυρηνικών της όπλων.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, o Τραμπ τόνισε ότι η Κίνα μπορεί να επιλύσει την πρόκληση που θέτει η Βόρεια Κορέα στην εθνική ασφάλεια "πολύ εύκολα αν το θελήσει", εντείνοντας με αυτό τον τρόπο την πίεση προς το Πεκίνο για να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ να περιορίσει τις επιθετικές της ενέργειες.

 

Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι "πολύ θυμωμένος" για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και σημείωσε ότι η επιτάχυνση ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας για τους συμμάχους των ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές.

 

"Θα ήταν εξαιρετικό, ένα όνειρο να μην διαθέτει καμία χώρα πυρηνικά όπλα, αλλά αν οι χώρες πρόκειται να διαθέτουν πυρηνικά, εμείς θα είμαστε στην κορυφή", τόνισε ο Τραμπ.

 

Η Νέα Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων, γνωστή ως New START, που υπογράφηκε το 2010, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απαιτεί έως τις 5 Φεβρουαρίου 2018 από τιος δύο χώρες να περιορίσουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε ίδια επίπεδα για 10 χρόνια.

 

Κατά την συνέντευξη του ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την συνθήκη αυτή "μια μονομερή συμφωνία".

"Ακόμα μια κακή συμφωνία που συνήψε η χώρα, είτε πρόκειται για την New START, είτε για την συμφωνία με το Ιράν. . . Θα ξεκινήσουμε να συνάπτουμε καλές συμφωνίες", επισήμανε.

 

Παράλληλα εξέφρασε παράπονα για την ανάπτυξη από την Ρωσία ενός πυραύλου κρουζ κατά παραβίαση της συνθήκης του 1987 για την απαγόρευση πυραύλων εδάφους – αέρος και βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς και τόνισε πως θα θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν "όταν και αν συναντηθούν".

 

"Για μένα, είναι σημαντικό ζήτημα", σημείωσε.

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM