ΗΠΑ: Την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζητά τώρα ο Τραμπ

ΗΠΑ: Την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ ζητά τώρα ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να επεκτείνει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι αυτό θα βρίσκεται "στην κορυφή", σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στην ικανότητα πυρηνικών της όπλων.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, o Τραμπ τόνισε ότι η Κίνα μπορεί να επιλύσει την πρόκληση που θέτει η Βόρεια Κορέα στην εθνική ασφάλεια "πολύ εύκολα αν το θελήσει", εντείνοντας με αυτό τον τρόπο την πίεση προς το Πεκίνο για να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ να περιορίσει τις επιθετικές της ενέργειες.

 

Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι "πολύ θυμωμένος" για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και σημείωσε ότι η επιτάχυνση ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας για τους συμμάχους των ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές.

 

"Θα ήταν εξαιρετικό, ένα όνειρο να μην διαθέτει καμία χώρα πυρηνικά όπλα, αλλά αν οι χώρες πρόκειται να διαθέτουν πυρηνικά, εμείς θα είμαστε στην κορυφή", τόνισε ο Τραμπ.

 

Η Νέα Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων, γνωστή ως New START, που υπογράφηκε το 2010, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απαιτεί έως τις 5 Φεβρουαρίου 2018 από τιος δύο χώρες να περιορίσουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε ίδια επίπεδα για 10 χρόνια.

 

Κατά την συνέντευξη του ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την συνθήκη αυτή "μια μονομερή συμφωνία".

"Ακόμα μια κακή συμφωνία που συνήψε η χώρα, είτε πρόκειται για την New START, είτε για την συμφωνία με το Ιράν. . . Θα ξεκινήσουμε να συνάπτουμε καλές συμφωνίες", επισήμανε.

 

Παράλληλα εξέφρασε παράπονα για την ανάπτυξη από την Ρωσία ενός πυραύλου κρουζ κατά παραβίαση της συνθήκης του 1987 για την απαγόρευση πυραύλων εδάφους – αέρος και βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς και τόνισε πως θα θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν "όταν και αν συναντηθούν".

 

"Για μένα, είναι σημαντικό ζήτημα", σημείωσε.

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM