ΗΠΑ: Συνελήφθη ο βουλευτής Τζορτζ Σάντος- Αντιμέτωπος με 13 κατηγορίες

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Τζορτζ Σάντος- Υπό κράτηση για 13 κατηγορίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Συνελήφθη ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Τζορτζ Σάντος, καθώς κατηγορείται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για μια σειρά από εγκλήματα, όπως απάτη, κλοπή, ξέπλυμα χρήματος και ψευδείς δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Σάντος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορητήριο 13 κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων επτά κατηγοριών για απάτη, τριών κατηγοριών για ξέπλυμα χρήματος, μιας κατηγορίας για κλοπή δημόσιων πόρων και δύο κατηγοριών για ουσιώδεις ψευδείς δηλώσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το CNBC. 

Ο 34χρονος πολιτικός συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δίκη του ορίστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Η σύλληψη του Σάντος έρχεται μια ημέρα αφότου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι κατηγορήθηκε από το τμήμα δικαιοσύνης σχετικά με την εκστρατεία και τις οικονομικές του δραστηριότητες το 2022, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το κατηγορητήριο των 13 κατηγοριών αναφέρει ότι ο Σάντος ξόδεψε χρήματα που προορίζονταν για την εκστρατεία του σε πολυτελή ρούχα και πληρωμές αυτοκινήτων, έλαβε περισσότερα από 24.000 δολάρια σε επιδόματα ανεργίας και ανέφερε ψευδή στοιχεία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων στα έντυπα αποκάλυψης του Σώματος.

Λάβρος ο εισαγγελέας κατά του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή, Τζορτζ Σάντος

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Breon Peace εξέδωσε μια δήλωση, λέγοντας ότι «αυτό το κατηγορητήριο επιδιώκει να καταστήσει τον Σάντος υπεύθυνο για διάφορα δόλια σχέδια και θρασείς παραποιήσεις. Συνολικά, οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο αποδίδουν στον Σάντος ότι βασίστηκε σε επαναλαμβανόμενη ανεντιμότητα και εξαπάτηση για να ανέβει στις αίθουσες του Κογκρέσου και να πλουτίσει.

Εκμεταλλεύτηκε πολιτικές εισφορές για να γεμίσει τις τσέπες του, ζήτησε παράνομα επιδόματα ανεργίας που θα έπρεπε να είχαν πάει στους Νεοϋορκέζους που είχαν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και είπε ψέματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το γραφείο μου και οι συνεργάτες στις αρχές επιβολής του νόμου θα συνεχίσουν να ξεριζώνουν επιθετικά τη διαφθορά και τις πρακτικές προσωπικής εύνοιας από τους δημόσιους θεσμούς της κοινότητάς μας και να ζητούν από τους δημόσιους αξιωματούχους να λογοδοτούν στους ψηφοφόρους που τους εξέλεξαν».

Οργή των συναδέλφων του 

Τον Φεβρουάριο, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ κατέθεσαν ψήφισμα για την αποπομπή του Σάντος, ενώ ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ είπε στον Σάντος: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» και πρόσθεσε ότι δεν «ανήκει εδώ (στο Κογκρέσο)».

Τον Μάρτιο, μια επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής διόρισε μια υποεπιτροπή για να ερευνήσει πιθανή παράνομη δραστηριότητα κατά την εκστρατεία του Σάντος στο Κογκρέσο και να εξετάσει έναν ισχυρισμό ότι παρενόχλησε σεξουαλικά έναν υπάλληλο. Ο Σάντος αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ένας αυξανόμενος αριθμός Ρεπουμπλικανών συναδέλφων του Σάντος τον προέτρεψαν να παραιτηθεί, ακόμη και πριν έρθουν στο φως οι ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι από την Καλιφόρνια, ο οποίος ηγείται της ισχνής πλειοψηφίας, δεν συμμετείχε σε αυτές τις εκκλήσεις, αν και είπε την Τρίτη ότι θα εξετάσει τις κατηγορίες εναντίον του Σάντος.

Ο Σάντος βρίσκεται υπό τον φόβο της αποκάλυψης σκανδάλων από το 2022 μετά από έκθεση που δημοσίευσαν οι New York Times σχετικά με τις οικονομικές απάτες που είχε στήσει, αλλά και το βιογραφικό του.  Ο Σάντος παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα για τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης και την εργασιακή του εμπειρία, αν και αρνήθηκε ότι διέπραξε εγκλήματα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM