ΗΠΑ: Στη φυλακή ο άνδρας που πέταξε ένα παιδί από τον τρίτο όροφο

ΗΠΑ: Στη φυλακή ο άνδρας που πέταξε ένα παιδί από τον τρίτο όροφο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πέταξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου ενός εμπορικού κέντρου της Μινεσότα ένα πεντάχρονο αγόρι καταδικάστηκε χθες Δευτέρα σε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Ο 24χρονος Εμανουέλ Αράντα καταδικάστηκε από το περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Χένεπιν δύο εβδομάδες αφού δήλωσε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένα έγκλημα που επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Τη φυλάκιση του Αράντα γνωστοποίησε ο Τσακ Λασζέφσκι, ένας εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου της κομητείας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Απριλίου. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του παιδιού, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση, έχουν συγχωρέσει τον Αράντα. «Δεν θα σε κρίνω ούτε θα σε μισήσω. Αντιθέτως είμαι γεμάτη από την αγάπη του Θεού και έχω μέσα μου υπερβολική χαρά και ειρήνη καθώς παρακολουθώ το αγοράκι μου να αναρρώνει με θεαματικό τρόπο μπροστά στα μάτια μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητέρα του αγοριού.

Πριν από δέκα ημέρες οι γονείς του ανέφεραν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για φιλανθρωπικές δωρεές ότι, μετά τον τραυματισμό του, ο γιος τους εμφάνισε επιπλοκές που ωστόσο δεν είναι απειλητικές για τη ζωή του και οι οποίες απαιτούν επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις. Το παιδί αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς πολίτες που έκαναν δωρεές οι οποίες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής εκστρατείας που πήρε τον τίτλο «Βοήθεια για τον Λάντεν (Σ.τ.Σ: το όνομα του αγοριού)--Το θύμα της επίθεσης στο Mall of America».

Στην ιστοσελίδα περιγράφεται ως ένα γλυκό, ευγενικό παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο και παίζει χόκεϊ με τον αδελφό του και την αδελφή του. Ο Αράντα πάσχει από ψυχική νόσο και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για μικροαδικήματα. Παραδέχτηκε ότι έριξε το αγόρι από ύψος 12 μέτρων και είπε στις αρχές ότι επισκεπτόταν το εμπορικό κέντρο επί χρόνια προσπαθώντας να μιλήσει σε γυναίκες αλλά επειδή τον απέρριπταν ήταν οργισμένος, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές. Ο Αράντα είπε ότι η αρχική του πρόθεση ήταν να σκοτώσει κάποιον ενήλικα, αλλά επέλεξε τελικά το αγόρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM