20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΗΠΑ σε Τoυρκία: Η δοκιμή των S-400 μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις μας

ΗΠΑ σε Τoυρκία: Η δοκιμή των S-400 μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις μας Facebook Twitter
ΗΠΑ σε Τoυρκία: Η δοκιμή των S-400 μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις μας
0

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την δοκιμή των S-400 από την Τουρκία αποστέλλοντας το μήνυμα ότι αυτή η κίνηση ενδεχομένως να έχει «σοβαρές επιπτώσεις» στις μεταξύ τους σχέσεις.

Οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, προειδοποίησε απόψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δοκιμή του συστήματος S-400 που έκανε η Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, μια δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Αντιτιθέμεθα στη δοκιμή αυτού του συστήματος από την Τουρκία, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας στον τομέα της ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ένα λειτουργικό σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Χόφμαν.

Ερντογάν: «Δεν θα ρωτήσουμε τις ΗΠΑ».

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία κάνει δοκιμές των S-400. Αναφερόμενος δε, στις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον σχολίασε «Δεν θα ρωτήσουμε τις ΗΠΑ».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, για μία ακόμη φορά, διερωτήθηκε γιατί η Ουάσιγκτον δεν αντιδρά για τους S-300 της Ελλάδας. «Αυτές οι δοκιμές γίνονται σωστά», απάντησε ο Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις πρόσφατες πληροφορίες ότι η Τουρκία άρχισε να δοκιμάζει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα.

«Η προσέγγιση των ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι δεσμευτική για εμάς. Υποθέτω ότι δεν θα ρωτήσουμε τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι S-400. Υπάρχουν πολλά ελαφρά και βαρέα όπλα που έχουμε αγοράσει από τις ΗΠΑ και για τα οποία επίσης κάνουμε δοκιμές. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα έχει S-300, που τους χρησιμοποιεί πόσο μάλλον τους δοκιμάζει. Λέει τίποτα η Αμερική; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα ρωσικό όπλο, το οποίο ενοχλεί αυτούς τους κυρίους. Είμαστε αποφασισμένοι, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του ΑFP/Sputnik

Διεθνή
0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM