ΗΠΑ: Σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ - Δικηγόροι προσφέρουν βοήθεια στα αεροδρόμια

ΗΠΑ: Σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ - Δικηγόροι προσφέρουν βοήθεια στα αεροδρόμια Facebook Twitter
EPA/ALBA VIGARAY
0

Σε ισχύ τέθηκε το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγες ώρες, ενώ δικηγόροι και μέλη οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα έσπευσαν σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, για να προσφέρουν νομική αρωγή στους ταξιδιώτες από χώρες οι οποίες επηρεάζονται από αυτό.


Εθελοντές δικηγόροι έφτιαξαν αυτοσχέδια σημεία ενημέρωσης, ορισμένα από τα οποία φέρουν επιγραφές στα αραβικά, κυρίως στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον, για να παρέχουν νομική βοήθεια στους μετανάστες που την έχουν ανάγκη.

«Δεν περιμένουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στα αεροδρόμια. Είμαστε απλώς εδώ για να παρατηρήσουμε, για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους γι' αυτό που συμβαίνει και για να αναφέρουμε αυτό που παρατηρούμε», εξήγησε η Καμίλ Μάκλερ της Μεταναστευτικής Συμμαχίας της Νέας Υόρκης, στον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast.


Η Μάκλερ ήταν μεταξύ των εθελοντών που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για να περιμένουν τις πτήσεις από το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Ντόχα και το Αμπού Ντάμπι.


Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από πολίτες που αντιτίθενται στη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Στο Λος Άντζελες ορισμένοι κρατούσαν πινακίδες στις οποίες χαρακτήριζαν τον αμερικανό πρόεδρο «φασίστα».


Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα τέθηκε επισήμως σε ισχύ χθες στις 20:00 (τοπική ώρα, σήμερα στις 03:00 ώρα Ελλάδας). Έχει στόχο να εμποδίσει την άφιξη «ξένων τρομοκρατών» και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία και Υεμένη), καθώς και προσφύγων απ' όλον τον κόσμο. Για 90 ημέρες, θα επιτρέπεται η είσοδος υπηκόοων από τις 6 παραπάνω χώρες, μόνο εάν πρόκειται για άτομα με πρώτου βαθμού συγγένεια προς κατοίκους των ΗΠΑ ή άτομα που έχουν δεχθεί επίσημη πρόσκληση για επανεγκατάσταση, για ανάληψη εργασίας, ή για να δώσουν μια διάλεξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM