ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό μαθαίνει σε θαλάσσια λιοντάρια να παίζουν βιντεοπαιχνίδια

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό μαθαίνει σε θαλάσσια λιοντάρια να παίζουν βιντεοπαιχνίδια Facebook Twitter
Φωτ.: US Navy
0

Μια ομάδα θαλάσσιων λιονταριών εκπαιδεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών με σκοπό να μπορεί να παίζει βιντεοπαιχνίδια.

Η εν λόγω εκπαίδευση των ζώων προκύπτει ως μέρος άσκησης για την ενίσχυση των γνωστικών τους ικανοτήτων. Βέβαια, δεν πρόκειται για περίπλοκα παιχνίδια αλλά για εξαιρετικά απλά, τύπου «φιδάκι». 

«Νοιάζομαι πραγματικά για αυτά τα ζώα και τις ζωές που ζουν. Λατρεύω όλα τα ωραία πράγματα που μπορούμε να εξετάσουμε με αυτή την έρευνα, αλλά στο τέλος της ημέρας, θέλω να τα βλέπω ευτυχισμένα και να διασκεδάζουν», δήλωσε η Κέλεϊ Γουίνσιπ, επιστήμονας στο Εθνικό Ίδρυμα Θαλάσσιων Θηλαστικών και επικεφαλής ερευνήτρια του προγράμματος.

Μέχρι στιγμής, τρία θαλάσσια λιοντάρια από την Καλιφόρνια έχουν εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούν το σύστημα, κουνώντας τον κέρσορα με το ρύγχος τους.

Τα θαλάσσια λιοντάρια έχουν περάσει τρία χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν να παίζουν τα παιχνίδια, και έχουν παρουσιάσει βελτιώσεις στην υγεία τους αν και κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι συνδέεται απαραίτητα με το παιχνίδι. 

Τα θαλάσσια λιοντάρια δεν είναι τα μόνα ζώα του προγράμματος που εκπαιδεύονται. Υπάρχουν και δελφίνια που παίζουν παιχνίδια αλλά επειδή δεν μπορούν να βγουν από το νερό, υπάρχουν εμπόδια. Τα δελφίνια που παίζουν παιχνίδια χρειάζονται μια μεγάλη οθόνη ορατή από το νερό. Τα παιχνίδια πραγματοποιούνται μετά τη δύση του ήλιου για να είναι πιο ξεκάθαρη η οθόνη.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απασχολεί πάνω από 120 θαλάσσια λιοντάρια και δελφίνια στο πλαίσιο του προγράμματος θαλάσσιων θηλαστικών του, το οποίο δημιουργήθηκε το 1959 για να λειτουργεί ως μια ομάδα υδάτινων ανιχνευτών.

Τα ζώα είναι εκπαιδευμένα στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών καθώς και στην ανάκτηση χαμένου εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού από τον πυθμένα του ωκεανού.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM