ΗΠΑ: Πήγε για αιμοκάθαρση με τεράστιο χάρτινο ομοίωμα του Τραμπ -Για ψυχολογική στήριξη

ΗΠΑ: Πήγε για αιμοκάθαρση με τεράστιο χάρτινο ομοίωμα του Τραμπ -Για ψυχολογική στήριξη Facebook Twitter
Πήρε μαζί του ομοίωμα του Τραμπ, στην αιμοκάθαρση (Πηγή φωτό WPBF 25)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι «ευπρόσδεκτος» σε μια κλινική αιμοκάθαρσης στη Φλόριντα. Τουλάχιστον όχι σε μορφή τεράστιου χάρτινου ομοιώματος.

Ο Νέλσον Γκίμπσον υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση. Κάποια στιγμή, πήρε μαζί του ένα χάρτινο ομοίωμα του Τραμπ, σε πραγματικό μέγεθος, για ψυχολογική υποστήριξη. Όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος έφαγε «πόρτα» στην κλινική, κάτι που έκανε έξαλλο τον ασθενή.

Η αιμοκάθαρση διαρκεί 3,5 ώρες και οι συγγενείς του Γκίμπσον δεν μπορούν να είναι στο πλευρό του όσο κρατά η διαδικασία. Έτσι, εξήγησε ο ασθενής, στράφηκε στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ για παρηγοριά.

Στην αρχή, έπαιρνε μαζί του μια φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου. Μετά, άρχισε να παίρνει ένα δικό του, μικρό, χάρτινο ομοίωμα, το οποίο έβαζε δίπλα στη φωτογραφία του Τραμπ. Καμία από αυτές τις κινήσεις του δεν προκάλεσε αντιδράσεις, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το περασμένο Σάββατο, ο Γκίμπσον πήγε για αιμοκάθαρση κουβαλώντας ένα χάρτινο ομοίωμα του Τραμπ σε πραγματικό μέγεθος. Αν και κανείς δεν αντέδρασε, όταν πήγε ξανά την Τρίτη- πάντα με τον χάρτινο πρόεδρο ανά χείρας- έπεσε σε... μπλόκο. «Μου είπαν ότι ήταν υπερβολικό και πως δεν βρισκόμουν σε διαδήλωση», δήλωσε.

 

Σε επικοινωνία με την κλινική, οι υπεύθυνοι ανέφεραν στον γιο του ασθενή, τον Έρικ Γκίμπσον, πως το ζήτημα ήταν η προστασία από τις μολύνσεις. «Αυτό δεν βγάζει νόημα», σχολίασε ο Έρικ Γκίμπσον.

Τώρα, η οικογένεια κάνει λόγο για διακρίσεις από την κλινική, που συνήθως ενθαρρύνει τους ασθενείς να παίρνουν μαζί τους αντικείμενα συναισθηματικής υποστήριξης. Για παράδειγμα, δήλωσε ο Γκίμπσον, μια γυναίκα παίρνει μαζί της αεροπλάστ, το οποίο σπάει όσο κάνει αιμοκάθαρση. Κάτι που ο ίδιος βρίσκει εκνευριστικό.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την ικανότητα όλων των ασθενών μας να εκφράζουν τις απόψεις τους, κάτι που περιλαμβάνει να φέρνουν αντικείμενα λογικού μεγέθους, που δεν δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας ή ελέγχου μολύνσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κλινικής.

Με πληροφορίες από AP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ