Το Πεντάγωνο εξετάζει το αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου να παραταθεί για δύο μήνες η φύλαξη του κτιριακού συγκροτήματος από μέλη της εθνοφρουράς.

 

«Λάβαμε επίσημο αίτημα από την αστυνομία του Καπιτωλίου για τη συνέχιση της συνδρομής της εθνοφρουράς στο κτιριακό συγκρότημα της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι.

 

Ο Κέρμπι σημείωσε ότι ζητήθηκε παράταση δύο μηνών, αλλά δεν διευκρίνισε αν το αίτημα οφείλεται σε συγκεκριμένο κίνδυνο. Τον προηγούμενο μήνα η υπηρεσιακή επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, η Γιογκανάντα Πίτμαν, μίλησε περί απειλών από πλευράς εξτρεμιστικών οργανώσεων ότι θα εμποδίσουν τον Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου. Η ημερομηνία για αυτή την ομιλία δεν έχει ανακοινωθεί.Η εθνοφρουρά επιστρατεύθηκε για τη φύλαξη του Καπιτωλίου μετά τη βίαιη εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, στις 6 Ιανουαρίου. Τα μέτρα εκεί παραμένουν πολύ αυστηρά. Γύρω από το κτίριο υπάρχουν ακόμη φράχτες, ενώ 5.000 μέλη της εθνοφρουράς συνδράμουν στην ασφάλεια.

 

Η αποστολή τους εκεί είχε αποφασιστεί να ολοκληρωθεί τη 12η Μαρτίου. Σε ερώτηση για τη σοβαρότητα της απειλής για το Καπιτώλιο, με δεδομένο ότι δεν επαληθεύτηκαν οι φήμες περί νέας επίθεσης που θα γινόταν την περασμένη Πέμπτη, ο Κέρμπι τόνισε ότι «τα πράγματα άλλαξαν μετά την 6η Ιανουαρίου».Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υπογράμμισε ότι ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν «θεωρεί ότι οι αιρετοί μας αξίζουν να έχουν ασφαλές περιβάλλον εργασίας», ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ληφθεί η απόφαση για το αίτημα παράτασης της παραμονής της εθνοφρουράς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr