ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν τις τοποθετήσεις υπουργών του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν τις τοποθετήσεις υπουργών του Τραμπ Facebook Twitter
1

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας μποϊκόταραν σήμερα μία προγραμματισμένη ψηφοφορία για την έγκριση δύο υπουργών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία. Τουλάχιστον ένα μέλος των Δημοκρατικών πρέπει να συμμετέχει, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας.

Οι προγραμματισμένες ψηφοφορίες αφορούσαν την τοποθέτηση του Steve Mnuchin στο υπουργείο Οικονομικών και του Tom Price στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το Reuters, οι Δημοκρατικοί δήλωσαν πως θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τους δύο υποψηφίους.

Η καθυστέρηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή, με τον πρόεδρο Orrin Hatch να δηλώνει ότι το μποϊκοτάρισμα είναι «προσβλητικό» και πως «συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα τελευταία 4 χρόνια το ρεπουμπλικανικό κονγκρέσο έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσκολέψει τον Ομπάμα. Ήταν πρωτοφανής η αντίδρασή τους σε οτιδήποτε ήθελε να περάσει και τα διάφορα συντηρητικά χαζοκινήματα τύπου tea-party έδιναν κι έπαιρναν με την πιο αδιανόητη επιχειρηματολογία και φυσικά με ρατσιστικό υπόβαθρο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πρέπει να πληρώσουν τους ρεπουμπλικανούς με το ίδιο νόμισμα. Δεν έχουν βέβαια την ίδια δύναμη, γιατί δεν είναι πλειοψηφία ούτε στη γερουσία, ούτε στο κονγκρέσο, αλλά φαίνεται πως θα το κάνουν με ό,τι δυνάμεις έχουν.